Midtjyder kan se frem til flere vindmøller og elbiler

Der bliver ikke tid til at holde pauser med udbygningen af de vedvarende energikilder i Region Midt, hvis man skal nå sine grønne klimamål i 2025. Det meddeler regionen i en ny opgørelse.
I 2015 kom i alt 36 pct. af energiforbruget i de 19 kommuner fra blandt andet solceller, biomasse og vindmøller, og det svarer til en stigning på ti pct. points siden 2006. Regionen har som mål, at halvdelen af energiforbruget skal være grønt i 2025, og derfor skal der ifølge formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland, Poul Erik Christensen (R), også arbejdes hårdt de næste ti år.
"Udviklingen går den rigtige vej, og følger vi kurven, som den har udviklet sig mellem 2007 og 2015, så når vi 50 pct. vedvarende energi i 2025. Men tallene viser også, at det er vigtigt, at vi nu holder momentum," udtaler han i en meddelelse.
Regionens energiregnskab dækker over en fordobling af vindmøller i årene 2010 til 2015, ligesom en forøgelse af den producerede mængde biogas rammer lige under 100 pct. Samtidig er antallet af solcelleanlæg nidoblet.
Poul Erik Christensen peger på, at der er store lokale forskelle på udbygningen blandt regionen kommuner. Fælles for mange er det dog, at mange af de "lette løsninger" for at få andelen af den vedvarende energi til at stige og nå målene allerede er gennemført.
"Det kan ikke være rigtigt, at yderområderne skal levere al den grønne strøm"
Derfor kan der være flere vindmøller og elbiler på vej flere steder.
"(Det er, red.) helt afgørende, at vi fortsætter det gode samarbejde på tværs i regionen om strategisk energiplanlægning. Nogle kommuner har gode forudsætninger for at opstille vindmøller og udnytte andre lokale energiressourcer, mens andre skal arbejde aktivt for elektrificering og for at spare på energien. Vi er afhængige af hinanden," siger Poul Erik Christensen.
Esbjerg: Landmøllestop vil brede sig som ringe i vandet
Relaterede artikler:
Esbjerg: Landmøllestop vil brede sig som ringe i vandet
For abonnenter
Esbjerg skrotter rekordpark og dropper alle landmøller
For abonnenter