EnergiWatch

Esbjerg: Landmøllestop vil brede sig som ringe i vandet

Modstand i byråd og befolkning får Esbjerg til at droppe landmøller. Borgmesteren tror aldrig, der bliver opført landmølleparker i kommunen igen, uanset hvor billige og ufarlige de måtte være.

Foto: Holte Christer

Der kommer ikke til at blive opført landbaserede vindmøller i Esbjerg. Hverken SE og Wind1's projekt på 19 møller ved Lundsmark, de to mindre planlagte vindmølleparker ved St. Darum og Kærbøl Mark eller for den sags skyld nogen andre steder i kommunen. Hverken nu eller nogensinde.

Det vurderer Esbjergs borgmester, Johnny Søttrup (V). Efter længere tids uformelle diskussioner mellem de to store partier i det vestjyske byråd, Venstre og Socialdemokratiet, blev det tirsdag formiddag besluttet at droppe kommunens vedtagne vindmølleplan, der ellers skulle udbygge kapaciteten med 127MW landvind frem mod 2020. Årsagen er den både politiske og folkelige modstand, forklarer borgmesteren.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

NKT hedger sig ud af problemerne

Krigen i Ukraine har tvunget NKT til at finde andre leverandører af aluminium, mens kabelproducenten kun delvist er ramt af prisstigninger, som straks bliver sendt videre til kunderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs