EnergiWatch

DONG-bejlere investerer selv i Goldman Sachs

De danske pensionskasser, der vil få Dong ud af Goldman Sachs' klør, investerer selv i investeringsbanken.

Foto: Colourbox

De pensionskasser, der i ellevte time forsøger at få skubbet Goldman Sachs ud på et sidespor i kampen om at skyde milliarder i DONG Energy, investerer selv i den amerikanske investeringsbank.

Det viser en gennemgang af pensionsselskabernes seneste beholdningslister, som Ritzau har lavet.

"Klyngebomber, og hvad der ellers er blevet forbundet med Goldman Sachs, kan man være ret sikker på, ikke bliver forbundet med os," sagde bestyrelsesformand for Lærernes Pension, Anders Bondo Christensen, eksempelvis i weekenden.

For 15 mio. kr. aktier

Men nu oplyser den administrerende direktør i Lærernes Pension, Paul Brüniche-Olsen, til Ritzau, at lærerne har kastet 15 millioner kroner efter aktier i Goldman Sachs Group.

I weekenden sendte Pensam, Pensionskassen for Børne- og Ungepædagoger (PBU), PKA og Lærernes Pension ellers et brev til finansminister Bjarne Corydon (S), hvor de indtrængende bad om at blive taget i betragtning i forbindelse med kapitaludvidelsen i DONG.

Pensionsselskaber lover at "matche" tilbud

"Vi vil opfordre til, at Folketinget giver mulighed for at afsøge en dansk løsning," lød det blandt andet i brevet, der også blev lagt frem for offentligheden.

På Pensams liste

Det fremgår ikke af pensionskassernes beholdningslister, hvor mange penge der konkret er investeret i aktier i Goldman Sachs.

Goldman Sachs Group figurerer på Pensams liste over aktiebeholdningen fra den 31. december 2012, der er pensionskassens seneste opgørelse.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det samme er tilfældet for Pensionskassernes Administration (PKA), hvis medlemmer fortrinsvis er socialrådgivere og sundhedspersonale. PKA's liste er af noget nyere dato, nemlig fra den 1. september 2013

Endelig er der Børne- og Ungdomspædagogerne (PBU), der ifølge selskabets seneste beholdningsliste har investeret i Goldman Sach pr. 31. juli 2013.

Derudover har Pensam ifølge sin seneste beholdningsliste placeret penge i 13 selskaber, der har hovedsæde på Cayman Islands, der ofte omtales som et skattely.

S trodser proteststorm: Der er jo ingen andre bud

SF-ordfører: Vi støtter Goldman Sachs-aftalen

Pensionskasser har milliarderne klar til dansk DONG-løsning

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs