EnergiWatch

S i kovending: Ingen skatteaftale med Goldman

Den danske stat har alligevel ikke sikret sig, at Goldman Sachs kommer til at betale udbytteskat fra investeringen i DONG Energy, lyder det nu fra S-ordfører.

Foto: PEDERSEN TOBIAS N¯RGAARD

Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen må nu bide sine ord i sig igen.

I går fortalte han, at "Goldman Sachs har tilkendegivet, at de forventer at betale udbytteskat i Danmark."

Men nu har piben fået en anden lyd, skriver Information.

Over for avisen vil hverken Finansministeriet eller Goldman Sachs bekræfte ordførerens udlægning, om at investeringsbanken med vil betale udbytteskat i Danmark, og Jesper Petersen erkender nu, at han ikke har grundlag for udstede en garanti om skattebetaling.

"Det er så enkelt, at det er en information, som jeg har misforstået. Det må jeg beklage, at jeg har viderebragt noget, jeg har misforstået," siger Jesper Petersen.

Danske tilfreds med Goldman-investering trods skattely

Omvendt vil han ikke afvise, at banken kommer til at betale skatten alligevel, men det kommer an på, hvor Goldman Sachs placerer deres andel af overskuddet i DONG.

Skatteeksperter sagde i går til Information, at når Goldman Sachs gennemfører købet via skuffeselskaber i Luxembourg, Cayman Island og Delaware, som det er kommet frem for nylig, så betyder det netop, at Goldman Sachs undgår at betale udbytteskat i Danmark.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

PFA afviser at tale om Goldmans skattemanøvre

Skat tabte stort skatteslag mod Goldman Sachs

Analytiker: DONG-investeringer har været uheldige

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs