EnergiWatch

DONG sælger svensk forretning for milliarder

DONG Energy frasælger sin andel i det svenske vandkraftselskab Kraftgården AB til tre finske energiselskaber. Avancen forventes at ligge på ca. halvanden mia. kr. før skat.

Foto: Lars Krabbe

DONG Energy har i dag indgået en aftale om at sælge sin ejerandel i det svenske vandkraftselskab Kraftgården AB til en pris på ca. 4,5 mia. kr.

Selskabet skriver i en meddelelse, at køberen er Voimapiha AB, som er et konsortium bestående af de tre finske energiselskaber Kymppivoima, EPV Energy og Helsingin Energia, og salget indebærer, at Voimapiha AB køber DONG Energy’s andel på i alt 25,673% i det svenske vandkraftselskab.

DONG Energy har på joint venture-basis ejet Kraftgården AB sammen med Vattenfall siden 1994. Kraftgården AB ejer og driver syv vandkraftværker på i alt 626 megawatt langs den svenske flod Indalsälven.

Frasalget er en væsentlig del af den finansielle handlingsplan DONG Energy fremlagde 27. februar 2013, hvor selskabet offentliggjorde, at det ville frasælge ikke-kerne aktiviteter for DKK 10 mia. i 2013-2014.

DONG skriver, at transaktionen forventes at resultere i en avance før skat på DKK 1,53 mia. Avancen påvirker ikke EBITDA.

“Med frasalget af vores andel i det svenske vandkraftselskab tager vi endnu et væsentligt skridt i realiseringen af vores finansielle handlingsplan. Jeg er derfor meget tilfreds med, at aftalen er faldet på plads, så vi nu i endnu højere grad kan fokusere på vores kerneforretning,” udtaler Henrik Poulsen, adm. direktør i DONG Energy.

Med salget har DONG Energy ikke længere aktiviteter inden for vandkraft.

"Sammen med de offentliggjorte frasalg af vores danske og polske onshore vindforretninger har vi nu i alt frasolgt ikke-kerne aktiver for ca. 7 mia. kr., hvilket skal ses i forhold til vores mål om at frasælge ikke-kerne aktiver for 10 mia. kr. i 2013-2014," lyder det videre fra Henrik Poulsen.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs