DONG tildelt seks blokke ud for Færøerne

DONG Energy har fået operatørskabet og 100 pct. licensandel på seks blokke i området sydvest for Færøerne.

Den færøske minister for handel og industri tildelte i går DONG Energy seks blokke i en "open-dør" licensrunde.

Blokkene ligger sydvest for Færøerne og tæt på de producerende, britiske felter Foinaven og Schiehallion. Det skriver selskabet i en meddelelse.

"Jeg er meget tilfreds med denne licenstildeling og vores operatørskab ved Færøerne. De tildelte blokke ligger i et bassin, hvor vi har identificeret en række attraktive prospekter tæt på eksisterende felter. Vi glæder os til at afdække potentialet i dette område i løbet af de kommende år ved hjælp af nye 3D seismiske data og specielle procesteknikker," siger Søren Blegvad Andersen, exploration director, i en meddelelse.

DONG er blevet tildelt operatørskabet og en 100 % licensandel. Det betyder samtidig, at den statsejede energikoncern er det selskab, som har flest licenser i regionen. For ikke længe siden fik selskabet også nye licenser i den 27. britiske licensrunde.

Jan Terje Edvardsen, senior vice president og ansvarlig for DONG Energy's efterforskningsaktiviteter, mener, at tildelingen er et resultatet af selskabets langsigtede efterforskningsstrategi.

"Vores vedholdende efterforskningsarbejde har givet os en førende position i regionen," siger han.

Atlantic Petroleum sælger del af licens til Exxon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også