EnergiMidt fyrer 23 efter ny solcelle-lov

EnergiMidt har afskediget 23 medarbejdere. Ifølge selskabet fordi regeringen har valgt at begrænse udbygningen af solceller.
Af: REC | Foto: REC
Af: REC | Foto: REC

Danmarks fjerdestørste energiselskab, EnergiMidt, har fyret 23 medarbejdere som følge af sidste uges regeringsindgreb på solcelleområdet.

Ny lov: EnergiMidt mister 130 mio. kr. i solcelle-salg

"Spillereglerne på solcelleområdet har ændret sig – igen. Det skaber endnu mere usikkerhed blandt såvel private som erhvervskunder og påvirker naturligvis også vores forudsætninger for at skabe forretningsmæssige resultater," siger adm. direktør Holger Blok i en pressemeddelelse.

Solceller slog kraftigt igennem i 2012, hvor omkring 70.000 danske husstande fik solceller på taget. EnergiMidt leverede knap fem pct. af løsningerne, og EnergiMidt er det energiselskab, der har satset kraftigst på solcelle-løsninger.

Folketinget har imidlertid valgt at rationere udbygningen af solceller til blot 20 MW om året - sidste år blev der installeret flere hundrede - og det betyder, at EnergiMidt afskediger en del af de 110 nye medarbejdere, selskabet ansatte sidste år.

Energiplanlæggere: Sol billigere end vind på sigt 

"Det er selvfølgelig altid trist at måtte tage afsked med kompetente kolleger, men det, at vi har kunnet begrænse antallet til 23, skal tages som en klar tilkendegivelse af, at vi naturligvis kæmper videre, understreger Holger Blok.

Bred støtte til ny energipolitik 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også