Bred støtte til ny energipolitik

Fra flere sider er der opbakning til Venstres ønske om en ny dansk energipolitik.
Foto: JP
Foto: JP

Venstre vil rydde op i de mange støtteordninger til vedvarende energi og have en energipolitik efter 2020, der er mere markedsbaseret. Forslaget får ros fra såvel en samlet opposition som interesseorganisationerne Dansk Energi, DI og Vindmølleindustrien, skriver Berlingske Business.

Også regeringspartiet SF holder døren åben, men har dog også hug til Venstre for at skabe unødig usikkerhed om politikken frem mod 2020.

Concito: Støttestop er en "spændende tanke"

»Jeg tror godt, at der kan laves et bredt forlig om energipolitikken efter 2020, men det er vigtigt, at Venstre stopper med signalpolitikken. Med den retorik, som Venstre bruger, skabes der tvivl om energiaftalen for perioden frem til 2020,« siger Steen Gade, energiordfører for SF, til Berlingske.

Vindindustri støtter op

Ideen om at lade de forskellige teknologier kæmpe mod hinanden i udbud er SF åben over for, hvis det gøres på den rigtige måde.

Ny lov: EnergiMidt mister 130 mio. kr. i solcelle-salg

Den første teknologi, der står til at miste støtte i Venstres forslag, er landvindmøller, der i dag både er den billigste og mest udbyggede form for vedvarende energi herhjemme.

Det bekymrer imidlertid ikke interesseorganisationen Vindmølleindustrien, der er sikker på succes for vindmøller, hvis der kommer en udbudsmodel.

»Det er meget positivt at begynde at tale om politikken efter 2020. Det er vigtigt, fordi investeringer på energiområdet er langvarende og bliver truffet i meget god tid. Det er en spændende ide at overveje udbudsformen, hvor man får en sidestilling af forskellige teknologier. Vi hilser yderligere markedskonkurrence velkommen,« siger Jan Hylleberg, direktør i Vindmølleindustrien, til Berlingske.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også