EnergiWatch

Analytiker: Kreditmarkeder godkender DONG-manøvre

Lånemarkederne har taget godt imod den hybridobligation, som DONG har tilbudt i kølvandet på problemerne med Standard & Poor's, siger analytiker fra Danske Bank.

Foto: Joachim Claushøj Bindslev

Hvis DONG havde frygtet, at selskabets problemer med ratingbureauet S&P om en særlig hybridobligation og den deraf følgende redningsmanøvre ville skræmme investorerne væk, kan selskabet i dag ånde lettet op.

Det siger Jakob Magnussen, DONG-analytiker i Danske Bank.

"Indtil videre har den nye hybridobligation klaret det godt. Man kunne have frygtet, at der var investorer, der ville sælge ud af DONG, fordi de havde oplevet tab på den oprindelige hybrid," siger analytikeren med henvisning til en ny obligation, som skal erstatte den hybridobligation, der har skabt problemer for selskabet i kølvandet på det smertefulde kursskifte fra S&P.

"Idet den nye hybrid har klaret sig godt i det sekundære marked, ser det ikke ud til, at det bliver et problem".

DONG opgiver obligations-tvist med S&P

DONG's problem-obligation koster investorer 300 mio. 

DONG Energy kom i problemer efter, at ratinggiganten S&P i starten af april valgte at ændre synet på en særlig hybridobligation, som DONG to år forinden havde udstedt for fem mia. kr. af. Det ændrede syn fra ratingbureauet betød, at obligationen blev forvandlet fra egenkapital til gæld - en kritisk situation set i lyset af DONG's i forvejen tyngende gældspukkel.

DONG’s frygt for, at de ville blive straffet af kreditmarkederne lader til at være ubegrundet

Jakob Magnussen, DONG-analytiker Danske Bank

Reaktionen fra det danske energiselskab var, at man ville forsøge at få S&P på andre tanker om obligationen. Det mislykkedes imidlertid for DONG, som i stedet valgte at tilbyde ejerne af hybridobligationerne at bytte dem ud med en ny obligation.

Konkret tilbød DONG investorerne at tilbagekøbe obligationerne til kurs 104 - et tilbud som pålagde investorerne et samlet tab på godt 300 mio. kr., og DONG med et tab på mere end 200 mio. kr.

Det tilbud gjorde mange investorer vrede, selvom DONG ifølge låneaftalen kunne have benyttet sig af en option om at købe obligationerne tilbage til kurs 101 i tilfælde af en "rating-incident" og derved hyttet sit eget skind på bekostning af investorerne.

Finansdirektør Carsten Krogsgaard sagde i den forbindelse til EnergiWatch, at DONG valgte at tilbyde investorerne mere end krævet for at bevare de gode relationer.

Ved at indfri til kurs 104 deler vi en del af smerten med investorerne

Carsten Krogsgaard Thomsen, finansdirektør DONG

"Ved at indfri til kurs 104 deler vi en del af smerten med investorerne, og som sagt er investorerne gået ind i det her med åbne øjne, hvor de har været villige til at påtage sig en risiko for at få en højere rente. Det vurderer vi er bedst, både for os, men også vores investorer," sagde finansdirektøren i sidste uge.

Ifølge Jakob Magnussen bliver den nye obligation, der blev udsendt før frokost til kurs 99,45, allerede handlet i kurs 101,25 – 101,75. Det er et godt tegn, siger analytikeren.

"DONG’s frygt for, at de ville blive straffet af kreditmarkederne lader til at være ubegrundet," siger han.

Problem-obligation vil koste DONG cirka 225 mio. kroner

DONG-CFO: Det bliver bedre endnu 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs