DONG-CFO: Det bliver bedre endnu

Efter rædselsåret 2012 viste DONG’s resultater for første kvartal i år markant bedring. Den positive udvikling er fortsat i april og maj, siger energikoncernens finansdirektør.
JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Den fremgang, som DONG’s regnskabsbøger viste i første kvartal af 2013 i forhold til jammeråret 2012, er fortsat i april og maj.

Det siger energikoncernens finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen i dag ved den årlige virksomhedsdag i Den Danske Finansanalytikerforening.

”Jeg kan af naturlige årsager ikke gå i detaljer, men jeg kan sige, at april og maj er endnu bedre end det her,” lyder det fra Krogsgaard med henvisning til indtjeningen i årets første kvartal, der var 30 pct. højere end i samme periode sidste år.

Q1: Vind og olie trækker Dongs indtjening op

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Konkret formåede DONG at få indtjening op fra 3,6 mia. kr. i første kvartal af 2012 til 4,6 mia. kr. i første kvartal af 2013 - et løft der er drevet af koncernens divisioner for vind og olie og gas.

Udover finansdirektørens positive forventninger i forhold til udviklingen på den korte bane, udtrykker han samtidig en fortrøstningsfuld for ikke at sige optimistisk mine, når han beskriver udsigterne for de kommende fire-fem år.

”Frem mod 2016 forventer vi en fordobling af indtjeningen, samtidig med at gælden bliver nedbragt markant,” siger Krogsgaard, som netop har hævet forventningerne til DONG’s indtjening for hele året 2013 til 13-14 mia. kr.

Det skete i sidste uge efter en revurdering af ejerandelene i det lukrative Ormen Lange-gasfelt i Norge, som skubbede DONG’s ejerandel i vejret fra 10 til 14 pct.

DONG klemt på obligationsmarkedet 

Som det var tilfældet med det positive regnskab for første kvartal i år bliver det også aktiviteter inden for olie-gas forretningen og offshorevind, der skal fordoble indtjeningen frem mod 2016.

På vindsiden gælder det f.eks. verdens største vindpark London Array, som DONG har halvdelen af, Lincs-vindparken, som også ligger i UK og endelig Anholt. Ifølge Krogsgaard vil de alle give masser af indtjening til DONG, som særligt vil slå igennem i 2014-regnskabet.

”London Array ved Themsens munding er allerede gået i produktion, og den tonser igennem. Lincs og Anholt er stort set også kørende og vil give helårseffekt næste år,” siger han.

Samtidig vil udvindingen af Syd Arne-feltet i Nordsøen bidrage allerede fra i år.

Derudover er der en række projekter inden for både vind- og olie-gas, som kommer til at bidrage til indtjeningen.

DONG øger andel i norsk kæmpefelt

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også