EnergiWatch

Proppen er gået af flasken for Ørsteds Onshore-forretning

Der er gennem det seneste år kommet flere opkøb til Onshore-forretningen, og de har bidraget til den gode udvikling, lyder det fra Ørsted-direktør Mads Nipper i forbindelse med regnskabet.

Foto: PR Ørsted

Ørsteds forretning for landenergi var en positiv overraskelse i selskabets regnskab for andet kvartal og var en væsentlig faktor i, at Ørsted opjusterede sine forventninger til året.

Der er gennem det seneste år kommet flere opkøb til Onshore-forretningen, og de har bidraget til den gode udvikling, lyder det fra Ørsted-direktør Mads Nipper i forbindelse med regnskabet.

”Vi sagde jo på vores kapitalmarkedsdag sidste år, at vi udover at fastholde lederskabet inden for Offshore også ville accelerere betydeligt på Onshore. Der har opkøbene været en del af den plan,” siger Mads Nipper til MarketWire.

Ørsted har tidligere været mest til stede i USA inden for landenergi, men det har været en væsentlig del af prioriteringen også at få et stærkt fodfæste i Europa.

”Det her har så været et kvartal, hvor proppen er gået lidt af flasken. Vi fandt både nogle uhyre attraktive joint-venture partnere i Spanien, men også i Tyskland og Frankrig,” siger han.

Navnlig i Tyskland, hvor der i kølvandet af krigen i Ukraine har været stor fokus på at omstille sig væk fra russisk gas, er der betydelige muligheder, forklarer Mads Nipper.

”Også fordi, at når vi er stærke med både Onshore og Offshore, så er vi en mere attraktiv partner for de store selskaber, der ønsker at købe elkøbsløsninger. Der er man bare mere interessant, når man har forskellig teknologi,” siger han.

Det seneste opkøb på Onshore-siden var det tysk-franske selskab Ostwind, mens der også er kommet gang i landparker i USA og Skotland i løbet af sommeren.

”Vi synes, at vi har den platform, der skal til, så nu er det mere sandsynligt, at vi vil kigge på projekter. Vi vil holde øjnene åbne over for at købe projekter, men det, som vi og Ostwind er virkelig gode til, er at udvikle projekter. Så nu er vi kommet til et sted, hvor vi vil lægge betydelig fokus i at accelerere udviklingen,” siger Mads Nipper.

Ørsted-topchef: Tilfreds med totalen - men udfordrende markedsvilkår

Ørsted opjusterer efter flyvende andet kvartal

Ørsted udvider klimaambitionerne i forsyningskæden

Analytiker: Demokratisk enighed om lovpakke kan være ”gamechanger”


Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs