EnergiWatch

Analytiker: Demokratisk enighed om lovpakke kan være "gamechanger"

En ny klima- og energilovpakke i USA kan ændre billedet til det positive for mølleproducenterne, lyder det fra Sydbanks aktieanalysechef.

Foto: vestas

Enighed blandt Demokraterne i USA om en energi- og klimapakke kan blive en "gamechanger" for Vestas, der i sin industri har savnet godt nyt.

Det siger Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen til MarketWire.

Vestas-aktien ligger torsdag efter kort tids handel oppe med 10,5 pct. til 177,90, efter at Demokraterne i USA efter nogle indrømmelser har fået senator Joe Manchin fra West Virginia med på partiets klima- og energipakke.

Meldingen fra USA kommer få dage efter, at amerikanske General Electric i sit regnskab for andet kvartal beklagede sig over manglende fart på markedet for vindenergi.

"Det er kun få dage siden, at GE kom med regnskab, hvor de øffede og pev over, at det amerikanske marked ikke havde det tempo på, som de havde regnet med, og hvor det netop var amerikansk landvind, der udgjorde en del af skuffelsen," siger Jacob Pedersen.

"Der er ingen tvivl om, at vi har en PTC-ordning, som godt nok stadig eksisterer, men hvor man håber på en klar forbedring, som ikke er blevet vedtaget endnu. Det gør, at vi har en afventende position hos rigtig mange kunder i USA," fortsætter han og tilføjer, at uvisheden på markedet har bremset investeringslysten i USA.

Tilslutningen fra Joe Manchin er afgørende for præsident Joe Bidens klima- og energipakke på 369 mia. dollar, der i flere måneder ikke har kunnet blive stemt igennem, da Demokraterne og Republikanerne er lige repræsenteret i Senatet.

Ved stemmelighed er det vicepræsidenten Kamala Harris, der træffer afgørelsen.

Den grønne omstilling har været et af Joe Bidens valgløfter, som dog har været svært at få ført igennem, pointerer Jacob Pedersen. Selv om præsidenten har gennemført planer for havvind, har udvikling for landvind stået i stampe.

Det paradoksale er ifølge aktieanalysechefen, at udviklingen på det amerikanske onshoremarked under Donald Trump "buldrede derudaf", som følge af lovgivning vedtaget, før han kom til.

Her har Joe Biden til sammenligning måtte døje med interne uenigheder blandt Demokraterne, selv om partiet i praksis har flertal i begge kamre af Kongressen.

Også Ørsted, der blandt andet driver vindparker i USA, nyder godt af dagens nyhed. Aktien stiger 5,3 pct. til 841,80 kr.

Enige amerikanske demokrater klar med stor klima- og energipakke

Vestas brager frem efter demokratisk enighed om energipakke i USA 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs