EnergiWatch

Medie: Shell skiller havvind fra i massiv omstrukturering

Den britisk-hollandske supermajor vil lave store ændringer i forretningen på grund af både corona-krisen og selskabets udvidelse inden for vedvarende energi.

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Et af verdens største olieselskaber, Royal Dutch Shell, er klar til at rykke rundt på hele sin opbygning. Således vil selskabet bl.a. lave en separat enhed for vedvarende energi.

Det beretter mediet Upstream Online.

Omstruktureringen handler både om, at Shell har en ambition om at blive nuludledende i 2050, men også om at oliekæmpen har været hårdt ramt af corona-pandemien og den medfølgende oliepriskrise. Med andre ord skal selskabet tilpasse sig nye markedsomstændigheder på både kort og lang sigt.

Mediet Renews har forhørt sig hos en talsperson hos Shell, som ikke vil kommentere på Upstreams oplysninger om, at Shells vedvarende energi bliver en solosatsning. Talspersonen bekræfter dog, at der kan være ændringer undervejs:

"Over de kommende måneder vil vi foretage en omfattende evaluering af selskabet. Der hvor det giver mening at omlægge vores virksomhed til en anderledes fremtid og vi kan komme stærkere ud på den anden side, vil vi gøre det," siger talspersonen til Renews.

Ser mod Norden

Da EnergiWatch i november talte med Shells vicepræsident for vindudvikling, Dorine Bosman, lagde hun da også op til, at Shell var klar til at accelerere sin satsning på havvind:

"Vi ser på energisystemer, og havvind har bestemt en stor rolle at spille for os. Især her i de nordiske lande, hvor der ikke er så meget sol. Havvind kan bygges i stor skala, og derfor er det noget for os. Det kan få os frem med hurtige skridt," sagde hun i den forbindelse.

I april skærpede Shell så sit klimamål og meldte samtidig ud, at selskabet ville til at satse endnu mere på strømproduktion fra grønne energiformer. I dag er Shell bl.a. engageret i parkerne Borssele III og IV i den hollandske Nordsø, hvortil MHI Vestas har leveret havvindmøllerne.

Meldingen om Shell kommer få dage efter, at den italienske oliekæmpe Eni gjorde klart, at selskabet splitter sig i to nye forretningsenheder, som skal beskæftige sig med hhv. "naturlige ressourcer" og "energi-evolution" – begge med øget fokus på at mindske selskabets CO2-udledninger.

 

Oliegigant splitter sig i storstilet omlægning 

Sådan tabte oliekæmperne over 100 milliarder på tre måneder

Shell-chef er bekymret for varige konsekvenser i olieindustrien 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs