EnergiWatch

Shell-chef er bekymret for varige konsekvenser i olieindustrien

Ingen ved, hvad der venter på den anden side af corona-krisen. Men den administrerende direktør hos Shell, Ben van Beurden, frygter dystre udsigter på vegne af sin branche.

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er langtfra givet, at olieefterspørgslen når op samme niveau som før corona-krisen, når den engang er overstået.Sådan lyder det nu fra topchefen hos den britisk-hollandske oliekæmpe Shell, Ben van Beurden:

"Der kommer til at være forandringer, og dem skal vi være klar på. Det betyder, at vi formentlig skal genetablere, hvordan vores strategi kommer til at se ud," siger han i et interview med Bloomberg.

Topchefen påpeger, at forbrugernes livsstile formentlig bliver anderledes efter krisen, enten på grund af økonomiske begrænsninger eller som følge af adfærdsændringer. 

Samtidig bemærker han, at det er umuligt at sige, hvad der kommer til at ske, hvorfor alle forudsigelser er omgærdet af stor usikkerhed.

Mærker allerede konsekvenserne

EnergiWatch har løbende beskrevet, hvordan oliepriserne er faldet markant under corona-krisen, som har mindsket efterspørgslen på olie med godt en tredjedel.

En tønde europæisk Brent-olie koster mandag 26 dollar, hvor den i begyndelsen af året kostede over 60 dollar.

For Shell, Europas største olieselskab, har krisen da også allerede fået konsekvenser. Således fik selskabet næsten halveret sin bundlinje i løbet af første kvartal sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Derudover har Shell for første gang siden 2. verdenskrig måttet skære i udbyttet til aktionærerne.

 

Olieselskaberne kan tage den grønne førertrøje nu 

Shell sendes i skyttegraven efter historisk handling

Shell får halveret bundlinjen 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs