EnergiWatch

NKT napper Rockwool-direktør

Finansdirektør og vicedirektør for Rockwool-gruppen, Line Andrea Fandrup, skifter til NKT, hvor hun som finansdirektør vil overtage fra Ronald M. Andersen.

Foto: NKT

Den danske kabelproducent NKT har fundet finansdirektør Ronald M. Andersens afløser.

Det bliver Line Andrea Fandrup, som kommer til NKT fra Rockwool, hvor hun kommer fra en stilling som finansdirektør og vicedirektør for Rockwool-gruppen.

"Med udnævnelsen af Line Andrea Fandrup får vi en profil med en stærk forretningsdrevet tilgang og som kommer fra børsnoterede og privatejede selskaber der med succes har gennemført finansielle transformationer, som er lig dem vi ser i NKT. Sammen med administrerende direktør Alexander Kara vil Line Andrea Fandrup fortsætte arbejdet med at genskabe en tilfredsstillende finansiel udvikling i NKT for at positionere os til at kunne udnytte de markedsmuligheder, der er drevet af den grønne omstilling," siger bestyrelsesformand for NKT, Jens Due Olsen, i en børsmeddelelse.

Line Andrea Fandrup kommer sammen med Alexander Kara til at udgøre NKT's ledelse.

Med Ronald M. Andersens afgang til FLSmidth den 1. juli kommer der dog til at være et lille hul på posten. Line Andrea Fandrup vil senest komme til NKT den 1. november 2020, noterer NKT, som samtidig meddeler, at indtil da vil NKT's aktiviteter med finansielle analytikere og investorer blive håndteret af adm. direktør Alexander Kara og Michael Nass Nielsen, som er chef for investorrelationer.

Fortid i Novozymes

Line Andrea Fandrup har en fortid i A.P. Møller/Maersk og som finansdirektør for Cowis afdeling for broer, tunneller og maritim infrastruktur.

Størstedelen af sin karriere har Line Andrea Fandrup dog haft i Novozymes, hvor hun i knap 11 år fra 2005 havde en lang række forskellige stillinger i diverse finansielle divisioner i Novozymes.

De evner vil hun nu bruge i NKT, hvor den danske kabelproducent især er tynget af en ganske betragtelig gæld.

"Jeg glæder mig meget til at blive en del af NKT og forbedre de finansielle resultater, så vi har grundlaget for fremtidig vækst og for at fastholde de markedsledende positioner," siger Line Andrea Fandrup i børsmeddelelsen.

NKT bekræfter stor ordre

NKT skal levere historisk dansk solkabel

NKT havde ikke ventet et yderligere aktiesalg til efteråret

NKT har flere aktiesalg på vej

NKT vil sælge aktier for omkring trekvart milliard

NKT havde underskud på ca. 154 mio. kr. i første kvartal

Absolut tilfredse NKT skeler til balancen efter milliardordre 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs