EnergiWatch

NKT bekræfter stor ordre

Den danske kabelproducent har vundet en turnkey-ordre på 115 mio. euro til et græsk projekt.

Foto: NKT/BILDBYRÅN

NKT har indgået en aftale om en turnkey-ordre til Attica-Crete interconnector-projektet. Ordren er på 115 mio. euro, og kontrakten er blevet tildelt, efter koncernen i november sidste år oplyste, at den var blevet valgt som bedste udbyder.

Det fortæller NKT tirsdag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

Ordregiver er Ariadne Interconnection S.P.S.A., som driver det græske transmissionsnetværk, og som ejes af IPTO.

Højspændingsprojektet består af en elforbindelse på 1000 megawatt, der skal produceres på NKT's fabrik i Karlskrona, og som skal erstatte den eksisterende oliedrevne elforsyning på øen Kreta, hvilket vil kunne spare miljøet for en udledning af 500.000 ton CO2 om året.

"Produktion forventes at starte i 2021 og med planlagt idriftsættelse i første kvartal 2023," hedder det i meldingen fra NKT.

Ordren omfatter to gange 33 kilometer 500kV MI jævnstrøms-højspændingskabler og 33 kilometer XLPE jævnstrøms-mellemspændingskabler. Kablerne skal fordeles med tre fjerdedele på Attica-halvøen og med en fjerdedel på Kreta.

Ordren er den første af sin slags for NKT i Sydeuropa, og den svarer til 105 mio. euro i standard metalpriser. Den samlede ordre på 115 mio. euro svarer til 860 mio. kr.

NKT oplyser endelig, at ordren ikke påvirker forventningerne til 2020.

 

Prysmian får ordre på verdens første støttefri havvindpark

Spirende tysk optimisme trods uro

EU-Domstolen sætter NKT-bøde til 27,5 mio. kr. i anket kartelsag

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere