EnergiWatch

NKT havde ikke ventet et yderligere aktiesalg til efteråret

Det er overraskende, at der skal sælges flere aktier til efteråret, mener Casper Blom, aktieanalytiker fra ABG Sundal Collier.

Foto: NKT

Det er ikke den store overraskelse, at NKT onsdag i forbindelse med sit regnskab for første kvartal fortæller, at det vil udstede næsten 5 mio. nye aktier for at styrke kapitalgrundlaget.

Men at selskabet også til efteråret planlægger yderligere salg af op til 6,4 mio. aktier kommer overraskende for aktieanalytiker Casper Blom fra finanshuset ABG Sundal Collier.

"NKT fortalte i sidste uge, at de afsøgte mulighederne for at få optimeret deres kapitalstruktur, så det er ikke helt uventet, at der kommer noget i dag."

"Men jeg er lidt overrasket over måden, man gør det på, med at man laver en tranche nu og her, og så laver en trache til i efteråret," siger Casper Blom.

Første udbud af næsten 5 mio. nye aktier svarer til 18,15 pct. af selskabets nuværende aktiekapital, hvilket flugter meget godt med de 17 pct., som Casper Blom på forhånd havde regnet med.

"Jeg havde regnet med, at man ville kunne klare det nu, og havde ikke ventet et yderligere aktiesalg til efteråret," siger analytikeren.

I november 2019 oplyste NKT, at det ville foretage en strategisk gennemgang af mulighederne for NKT Photonics, hvilket mange så som en mulighed for et frasalg og en måde at styrke koncernens kapitalgrundlag på.

Men de planer har fået et benspænd af Covid-19-krisen.

"Et potentielt salg af en virksomhed er nok ikke blevet nemmere med Covid-19, og generelt er virksomhedshandler vel blevet sværere, fordi det på grund af stor volatilitet er svært at finde ud af, hvad noget er værd."

"NKT har nok skullet finde på et alternativt for at sælge Photonics, så derfor synes jeg ikke, at det er meget overraskende, at der kommer en kapitaludvidelse," siger Casper Blom.

Aktien i NKT ligger onsdag middag 8,2 pct. lavere i 141,90 kr. efter annonceringen af kapitalplanerne. Det skal ses i lyset af udsigten til en samlet stigning i antallet af NKT-aktier på op til 41 pct., hvis aktiesalgene gennemføres som planlagt.

"Det er vel fair nok, at den sætter sig lidt, når man skal udstede så mange aktier," vurderer Casper Blom.

NKT's nuværende aktiekapital består af 27,28 mio. aktier, og med den nuværende aktiekurs har selskabet en markedsværdi på 3,85 mia. kr.

 

NKT har flere aktiesalg på vej

Usikkert marked udskyder afslutning af Photonics-gennemgang

NKT vil sælge aktier for omkring trekvart milliard

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere