EnergiWatch

Energiselskab graver fiber ned i tre jyske byer

61 adresser i tre jyske byer kan se frem til hurtigere bredbåndsforbindelser. Det er første projekt, der udspringer af energiselskabet Eniigs bredbåndspulje.

Foto: ritzau/Carsten Andreasen

Beboere i de tre jyske byer Svejstrup, Klørup og Bjerregrav kan se frem til hurtigere internetforbindelser. Det sker, når det midt- og nordjyske energiselskab Eniig graver fiberkabler ud til 61 adresser i området.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Projektet er en udløber af en fiberbredbåndspulje, som Eniig afsatte i efteråret, og det er i høj grad blevet båret frem af en lokal ildsjæl ved navn Tage Sørensen.

"Det var en bekendt, der fortalte mig om Eniigs fiberbredbåndspulje, og da jeg ikke kendte til andre i området, der var i gang med en ansøgning, besluttede jeg mig for selv at tage initiativet og undersøge, om vi var de eneste i området, der var interesserede."

"Så hen over sommerferien tog jeg min knallert og min grønne styrthjelm og kørte rundt til alle 67 adresser i området for at undersøge, om der var opbakning til at stå sammen om projektet. Og det var der fra alle adresser," udtaler Tage Sørensen i meddelelsen.

Etableringen af forbindelserne er allerede påbegyndt og vil være klar i løbet af foråret.

Teleindustrien kritiserer kommune for at favorisere fiberselskab

Fibia tager hul på fiberinvestering i Rødby 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs