EnergiWatch

Politikere langer ud efter ATP's samarbejde med TDC-medejer

Pensionskassen ATP kiggede ikke australske Macquarie tilstrækkeligt godt i kortene, inden man i fællesskab med PKA og PFA købte TDC, lyder kritikken fra flere politikere.

PR/ATP
Foto: PR/ATP

ATP burde have vidst bedre, da pensionskassen gik ledtog med Macquarie og købte TDC sammen med PKA og PFA. Sådan lyder kritikken fra politikere på begge fløje, efter Macquaries rolle i den såkaldte udbytteskandale er kommet frem i dagens lys.

Det skriver Berlingske.

"Jeg troede, at ATP havde bedre tjek på, hvem de investerede sammen med. Det er jo ikke første gang, at Macquarie er blevet sat i forbindelse med problematiske forhold. ATP bør klart tænke sig mere grundigt om i fremtiden," siger erhvervsordfører for Venstre, Torsten Schack Pedersen, til Berlingske.

Samme kritiske toner lyder der fra SF’s erhvervsordfører Lisbeth Bech Poulsen, som kalder ATP’s efterfølgende afstandtagen fra Macquarie for hyklerisk.

Ifølge chefen for alternative investeringer i ATP, Ulrik Weuder, foretog pensionskassen i fællesskab med PKA og PFA en såkaldt due diligence af Macquarie Infrastructure and Real Assets, som er den direkte medinvestor, inden købet af TDC.

Energi-fusion skærper bredbåndskonkurrencen

Nyfusioneret energi- og fiberselskab vil åbne sine net inden for det næste år

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere