EnergiWatch

Energiselskab overvejer køb af storspiller i havvindindustrien

Italienske Enel har ifølge Reuters ført samtaler om opkøb af tyske Innogy men rygtes også interesseret i portugisere. Ny strategiplan vil øge fokus på modne markeder.

Foto: Enel Green Power

En storhandel i det europæiske energimarked kan være under udarbejdelse. Italienske Enel, der med en markedsværdi på godt 54 mia. euro er Europas største energiselskab, har ifølge Reuters kilder ført samtaler med RWE om muligheden af at købe tyskernes andel i søsterselskabet Innogy. Mens den portugisiske avis Jornal de Nogocios melder italienerne interesseret i energiselskabet EDP.

Innogy blev sidste år udskilt fra RWE som energiselskabets grønne forretning. Dels tyskernes vedvarende energidivision, der blandt andet omfatter en af markedets største havvindporteføljer bestående af både eksisterende parker og kommende projekter som Triton Knoll og Dogger Bank Teeside B. Dels tyskernes omfattende detail- og netværksdivision.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs