EnergiWatch

Toyota og Mazda går sammen om ny teknologi til elbiler

Af frygt for at komme bag af dansen, går to japanske bilfabrikker i gang med at udvikle teknologi til elbiler.

Foto: Toyota

Den japanske bilfabrik Toyota vil sammen med Mazda igangsætte et projekt for at komme på højde med andre konkurrenter om at udvikle teknologier til eldrevne biler.

Kinas bilfabrikker er allerede ambitiøst gået i gang med at udvikle eldrevne biler, der på et tidspunkt skal erstatte benzin- og dieseldrevne biler.

Det skal ifølge planen ske i løbet af de næste 20 til 30 år.

Det lægger pres på de traditionelle bilfabrikanter, som endnu ikke for alvor er kommet i gang med at udvikle teknologier til elbiler.

Der er flere gode grunde til at komme i gang. Priserne på batterier i eldrevne biler falder, og der kan pakkes flere kræfter ind i dem.

Toyota skriver i en pressemeddelelse, at det nye projekt skal udvikle teknologier, som kan anvendes i en række forskellige køretøjer. 

Det omfatter blandt andet meget små biler, passagerbiler, store firehjulstrækkere og mindre lastbiler.

Toyota vil stå for 90 procent af det nye selskab til fremme af nye teknologier i elbiler. Mazda og Denso Corporation, der er Toyotas største underleverandør, skal have fem procent hver.

Selv om Mazdas andel er lille, så er der respekt om bilfabrikkens ingeniører, der har udviklet teknologier, som har været banebrydende i bilbranchen.

Toyota og Mazda bygger videre på et partnerskab, som blev meddelt i sidste måned. Her gik Toyota med til at opkøbe fem procent af Mazda Motor Corp. Det erklærede mål var nye elbiler.

Efter i en lang række år at have forsøgt at udvikle biler, der kører på brint, besluttede Toyota sidste år at oprette en ny division inden for koncernen. Den skal udvikle elbiler. 

Det er planen, at de første elbiler fra Toyota de nærmeste år skal introduceres på det kinesiske marked.

To store konkurrenter som Nissan og Renault er langt fremme med elbiler og regner med, at 30 procent af deres salg i 2022 vil være elbiler.

Lige nu er den mest solgte elbil i verden Leaf fra japanske Nissan.

Opfinder af poseløs støvsuger vil revolutionere elbiler

Northvolt og ABB partner op om Europas største batterifabrik

Fisker præsenterer Tesla-konkurrent i 2018

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs