EnergiWatch

Holland vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2025

Mens øget beskatning har fået salget af elbiler til at gå helt i stå i Danmark, er Holland på vej med banebrydende løftestang til biler med batterier.

Det er ikke kun tulipanmarkerne, der står foran snarlig opblomstring i Holland. Også elbiler går lyse tider i møder. Det står klart efter Underhuset i det hollandske parlament har stemt et lovforslag igennem, der vil forbyde salget af nye diesel- og benzinbiler fra 2025. Det skriver The Guardian.

Lovforslaget skal dog fortsat også finde flertal i Senatet, hvis det skal blive til lov. Det er det hollandske socialdemokrati, der har foreslået forbuddet, mens regeringspartneren VVD er imod. Om der kan findes flertal for forslaget i Senatet er fortsat usikkert.

Oprindeligt gik forbuddet på et total forbud også mod allerede solgte benzin- og dieselbiler, men siden er forbuddet blevet modereret, så det nu kun gælder for salg af nye biler fra 2025.

I dag udgør elbiler cirka 10 procent af det samlede bilsalg i Holland.

Dansk bilsælger vil giftes med Tesla 

Tesla-topchef antyder epokegørende nyhed 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs