EnergiWatch

Holland vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2025

Mens øget beskatning har fået salget af elbiler til at gå helt i stå i Danmark, er Holland på vej med banebrydende løftestang til biler med batterier.

Det er ikke kun tulipanmarkerne, der står foran snarlig opblomstring i Holland. Også elbiler går lyse tider i møder. Det står klart efter Underhuset i det hollandske parlament har stemt et lovforslag igennem, der vil forbyde salget af nye diesel- og benzinbiler fra 2025. Det skriver The Guardian.

Lovforslaget skal dog fortsat også finde flertal i Senatet, hvis det skal blive til lov. Det er det hollandske socialdemokrati, der har foreslået forbuddet, mens regeringspartneren VVD er imod. Om der kan findes flertal for forslaget i Senatet er fortsat usikkert.

Oprindeligt gik forbuddet på et total forbud også mod allerede solgte benzin- og dieselbiler, men siden er forbuddet blevet modereret, så det nu kun gælder for salg af nye biler fra 2025.

I dag udgør elbiler cirka 10 procent af det samlede bilsalg i Holland.

Dansk bilsælger vil giftes med Tesla 

Tesla-topchef antyder epokegørende nyhed 

Mere fra EnergiWatch

True Energy henter ny marketingchef

Med ansættelsen af Nina Kirstine Toft-Nielsen vil det danske energiselskab øge interaktioner med brugere og influencere på de sociale medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs