Bioenergi slog konsensus med uventet højt salg

Massiv salgsfremgang for Novozymes i tredje kvartal.
RITZAU FINANS

Novozymes' salg af enzymer til fremstilling af bioenergi steg i tredje kvartal 2014 til 580 mio. kr. fra 496 mio. kr. i den tilsvarende periode året før. Dermed udviklede salget sig stærkere end ventet. Analytikerne havde ifølge SME Direkt forudset en stigning i divisionens salg til 559 mio. kr.

Salget steg i kvartalet 17 pct. i danske kroner og 18 pct. i lokal valuta.

Ser man på de første ni måneder steg salget til bioenergiindustrien med 19 pct. i danske kroner og 23 pct. i lokal valuta, mens ethanolproduktionen i samme periode vurderes at være vokset med 10 pct.

"Den kraftige vækst i salget til bioenergiindustrien skyldes især den fortsat positive udvikling i salget af Novozymes' udbytteforbedrende løsninger Avantec, Spirizyme Achieve og Olexa," skriver Novozymes i regnskabet.

"Penetrationen af alle tre løsninger steg fortsat i de første tre kvartaler af 2014, dog på et mere moderat niveau i de sidste to kvartaler, dels på grund af det høje sammenligningsgrundlag fra 2013, dels fordi over en tredjedel af ethanolproduktionen i USA allerede foregår ved hjælp af en eller flere af disse løsninger."

Forventningerne til hele 2014 er nu baseret på en formodning om, at den amerikanske produktion af ethanol bliver lidt over 14 mia. gallon, hvilket betyder, at produktionen i 4. kvartal 2014 forventes at blive på niveau med 4. kvartal sidste år. Tidligere ventede Novozymes cirka 14 mia. gallon.

Novozymes overgår forventninger Statoils topchef valgt til Novo-bestyrelse

Statoil-chef på vej ind i Novo-bestyrelse

Spildvand bliver til biogas i storstilet Novo-parløb

Novozymes spår stærk vækst i Kina 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også