EnergiWatch

Mercedes tjener milliarder på Tesla-investering

Det har været en ualmindelig god forretning for Mercedes-koncernen at investere i elbilproducenten Tesla.

Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto

Efter fem år som medejer af Tesla sælger Mercedes-ejeren, Daimler AG, nu sin ejerandel. En ejerandel der næsten er vokset lige så hurtigt i værdi, som Teslas' biler accelererer.

Daimler investerede 50 millioner dollar i Tesla tilbage i 2009, da Tesla blot var en miniproducent af små elektriske sportsvogne baseret på teknologi fra britiske Lotus. Men åbenbart så man hos den tyske luksusbilproducent potentiale i det lille californiske selskab, for ikke blot har Daimler nydt godt af teknologiudveksling med Tesla undervejs. Nu står det også klart, at Daimler har tjent overordentligt godt på investeringen i Tesla.

Samarbejde fortsætter

Med salget af sin ejerandel på 3,9 procent i Tesla tjener Daimler nemlig nu 780 millioner dollar. Eller lidt over 4,5 mia. kroner. Tidligere har Daimler løbende solgt ud af sin investering i Tesla - oprindeligt ejede Daimler ni procent af Tesla. Så de 4,5 mia. kroner, man nu hiver hjem til hovedkontoret i Bayern, kommer altså oven i tidligere tiders gevinsthjemtagelse.

Mercedes har selv investeret i elektriske biler og hybridteknologi - blandt andet ved at indkøbe teknologi fra Tesla. Daimler oplyser da også over for Bloomberg, at man fremover vil fortsætte med samarbejde og indkøb fra Tesla.

Politisk nøl kan slukke for elbilkontakten

Elbilerne "buldrer" derudad

Tesla lancerer firehjulstrukken fartdjævel med to motorer

Brandudsalg af brugte Tesla'er  

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs