Gådefuldt tweet fra Tesla: Ny supervogn på vej?

Tesla-bossen Elon Musk har sat gang i hede rygter efter en hemmelighedsfuld opdatering på Twitter.

Omdrejningstælleren på rygtebørserne er oppe i det røde felt, efter Tesla-stifteren, Elon Musk, for lidt mere end et døgn siden opdaterede sin twitter-profil med et varsel om en stor nyhed på vej fra selskabet.

I tweetet skriver amerikaneren, at man i næste uge vil løfte sløret for noget, som får det lakoniske navn "D", og beskeden er flankeret af et billede, som viser den nederste del af en Tesla S-lignende vogn bag en garageport.

Mange gætter derfor på, at den sucessfulde elbilproducent er på vej med en mere potent version af S-modellen. Den teori bakkes op af, at det lille glimt af nyheden på billedet mest ligner en mere sporty version af selskabets storsællert.

Andre spekulerer i, om D-nyheden i højere grad relaterer sig til en af de to andre modeller, selskabet har på vej i form af X-modellen eller Model III.

Tesla i stor modeloffensiv

X-vognen skulle oprindeligt være sat i produktion sidste år, men det blev senere meldt ud, at man på grund af ombygninger af produktionsfaciliteterne i Californien først ville sætte produktionen i gang sent i år. Elon Musk har tidligere antydet, at man planlægger at lave en lidt mindre version af denne model, som skal være en mellemting mellem den praktiske X-model og superbilen S.

Endelig er der teorier om, at nyheden er et spin-off på 2014-nyheden, Model III, hvor selskabet regner med at lave en langt billigere version af S-modellen, som blot skal koste halvdelen af den ellers kostbare elbil.

Tesla halverer prisen med ny model

Som om hovedbruddet omkring D-nyheden ikke kunne være nok, så vil der også blive offentliggjort "noget andet", som Musk skriver.

Hvad dette "andet" er, er også uklart. De fleste er dog enige om, at der er tale om en eller anden form for computerstyret køreteknologi, som kan hjælpe føreren under kørslen. Gættene går lige fra en avanceret type fartregulering over et advarselssystem i forbindelse med baneskift til et automatiseret bremsesystem.

Tesla skifter gear: Vil øge produktion med 25 pct.

Nysgerrige Tesla-fans må væbne sig med tålmodighed indtil torsdag den 9. oktober, hvor produktnyhederne bliver offentliggjort.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også