EnergiWatch

Tesla i stor modeloffensiv

Ny stor Tesla X lander herhjemme til næste år, mens en BMW 3-serie-konkurrent kan blive interessant, hvis afgifterne holdes nede.

Foto: Tesla

De elektriske Tesla-modeller er på vej til at blive en familie med et program, der kan blive interessant set med danske briller.

Tesla S får nemlig følgeskab af den mere praktiske Tesla X til næste år, mens Tesla 3, som er en sportslig bil i klasse med BMW 3-serien, lanceres i 2016 og kan være på gaden i Danmark 2017.

Mågevingedøre

Foreløbigt er der herhjemme solgt cirka 240 styk af S-modellen, som starter fra 537.000 kr., mens der ifølge importøren er stor opmærksomhed omkring X-modellen, der blandt andet har spektakulære mågevingedøre, firehjulstræk og en rækkevidde på op mod 480 km, som matcher Tesla S.

"Der er en kæmpe interesse for X-modellen. Generelt har SUV-modeller som bl.a. BMW X3 og X5 vind i sejlene, og her har vi en bil, som oven i købet er elektrisk og er noget helt specielt med sine mågevingedøre," siger Esben Pedersen, der er pressechef hos Tesla Motors.

Han kan af selskabsmæssige årsager ikke fortælle, hvor mange danskere, der har betalt depositum for at reservere en X-model, men han kan oplyse, at prisniveauet bliver en smule højere end S-modellen, grundet firehjulstrækket, som kræver en ekstra elmotor.

Anderledes ser det ud med den kommende 3-model, som formentlig vil starte fra det halve, altså godt 270.000 kr., og have en rækkevidde på 320 km.

Afventer afgifterne

Prisen er dog forudsat, at afgiftsfritagelsen for elbiler, der udløber i slutningen af 2015, forlænges. Folketinget har ikke truffet nogen afgørelse på den front endnu.

"Tesla 3 vil være en klar konkurrent til modeller som BMW 3-serien. Den vil være hurtigere i optrækket, og så vil man kunne tanke gratis strøm fra hurtigladerne," forklarer Esben Pedersen.

Udenlandsk motorpresse skriver også, at Tesla Roadster kommer i en ny generation i 2017, mens en ny minibil i Polo-klassen er i støbeskeen til at gå i produktion i 2018.

De modeller er dog ikke nogen, som Esben Pedersen kan bekræfte.

"Der kommer givent en ny Roadster på et tidspunkt. Men vi har ikke hørt, at den skulle være på vej nu," siger han. Den kendte Tesla Roadster er udgået af produktion.

Nordjyder gør Danmark Tesla-klar

Video: Australiere sætter fartrekord for elbiler

Elbilsalget har allerede overgået sidste års niveau

Elbilssalg gasser op i ny europæisk rekord

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs