EnergiWatch

Tesla skifter gear: Vil øge produktion med 25 pct.

Elbilsproducenten smider 100. mio. dollar efter effektiviseringer på fabrikken i Californien, og om 14 dage kommer samlebåndene til at køre langt hurtigere end hidtil.

Foto: Tesla

Amerikanske Tesla kobler i disse dage produktionen ud på den californiske fabrik i Fremont. Det sker for at skifte til et højere gear i fremstillingen af elbilproducentens model X, og om to uger er man klar til at træde på speederen igen.

Til den tid har man nemlig indfaset nye 25 robotter på fabrikken, og med automatiseringen forventer producenten at øge produktionen med tilsvarende 25 procent. Det skriver Bloomberg.

"Det repræsenterer den største enkeltinvestering på fabrikken, siden vi begyndte, og det gør os i stand til at producere langt mere. Med det er vi klar til at bygge X-modellen og senere at gøre det samme med S-modellen," siger talsmand Simon Sproule til Bloomberg.

Tesla opgiver alle patenter

Tesla har i det hele taget planer om at accelerere kraftigt de næste år.

Tidligere har CEO Elon Musk annonceret, at man vil have 35.000 S-modeller, som er producentens sporty el-vogn, ud på landeveje verden over i 2014.

Det er med andre ord en stigning på mere end 50 procent sammenlignet med 2013, og tidligere på måneden annoncerede Musk også en ny, billigere model, der kan ende med et prisskilt, som er halvt så stort som S-modellens.

Tesla halverer prisen med ny model

Den nuværende opgradering af produktionen sker i forhold til Teslas X-model, der er S-modellens SUV-lignende storebror.

I begyndelsen af i år løftede Tesla sløret for en ny produktionsenhed med det ikke så ydmyge navn, Gigafactory. Her vil man selv producere og udvikle de batterier, som skal sidde i superelbilerne. Trækket skaber store forventninger til selskabet på aktiemarkedet.

Her er konkurrenternes modtræk til Teslas elsucces

I slutningen af november sidste år handlede Tesla-aktien til 120 dollar - i forbindelse med annonceringen af den fem milliarder store batteri-investering streg prisen til 253 dollar pr. aktie. I dag ligger prisen omkring 220 dollar.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs