EnergiWatch

Teslas største fan: Aktien er overvurderet

Storbanken Morgan Stanley har før kaldt elbilproducenten Tesla for verdens vigtigste.

Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto

Verdens mest hypede elbil-producent, Tesla, har de seneste år taget elbiler op til et helt andet niveau.

Tesla er bl.a. Norges mest solgte bil, og i det stærkt populære bilshow Topgear har Teslas Model S fået topkarakterer. Noget de udskældte elbiler ikke ofte får.

Men i denne uge fik Tesla en uvant mavepuster af en firmaets helt store fans.

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley udsendte mandag en meddelelse til bankens kunder om, at Teslas aktiekurs for tiden er overvurderet.

Investeringsbanken har ellers tidligere døbt Tesla "verdens vigtigste bilproducent".

Meldingen fik Teslas aktiekurs til at falde med 9,5 pct. til kurs 253.

Ifølge Marketwatch forventer Morgan Stanley, at Teslas aktiekurs på sigt kommer endnu højere op, end tilfældet er i dag, det er bare gået for stærkt den seneste tid.

”Vi tror på, at aktierne bliver 320 dollars værd, men nok ikke allerede nu og ikke af de årsager, der pt. driver aktiekursen op,” står der i meddelelsen fra investeringsbanken.

Selvom det vel næppe er et ønskescenarie for nogen virksomhedsleder at få at vide, at ens aktiekurs er overvurderet, er der ikke kommet protester fra Tesla ovenpå gårsdagens melding.

Tidligere på måneden lod Elon Tusk, der er grundlægger af Tesla, en kommentar falde, der ikke er meget forskellig fra Morgan Stanleys melding.

”Jeg tror, folk til tider bliver revet med af en stemning, når det gælder vores aktier. Jeg mener, at vores aktiekurs er ret høj lige nu, hvis jeg skal være ærlig. Hvis du går op i Teslas udvikling på den lange bane, har aktien en god pris, men hvis du ser på den korte bane, er det nok mere uklart,” sagde Elon Tusk i starten af september til Forbes.

Der er store forventninger til Teslas udvikling over de næste år, hvor virksomheden bl.a. barsler med en kæmpe fabrik i USA, der skal masseproducere batterier, og forhåbentlig dermed få prisen på elbilen ned.

Tesla flirter med Toyota om stort projek

Tesla melder sig ind i kampen om selvkørende biler

Kasino-stat skal huse Teslas batterifabrik

Elbil-importør: Fjern fordel for elbiler

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs