EnergiWatch

Tesla flirter med Toyota om stort projek

Verdens største bilproducent og den amerikanske elbilkomet kan meget vel gå sammen om noget stort inden for et par år, siger Tesla-stifter, Elon Musk.

Elon Musk, Tesla | Foto: Paul Sakuma/AP/Polfoto

Uvenskab og konflikt er indimellem den overraskende start på et godt venskab eller samarbejde, og det kan også vise sig tilfældet mellem Toyota og Tesla.

Toyota-boss nedgør elbiler

For få måneder siden nedgjorde Toyotas forskningsdirektør Mitsuhisa Kato elbilernes teknologi, der blev betegnet som perspektivløs på det nuværende stadie. Der skulle en idé i Nobelpris-klassen på banen, hvis det skulle give mening at arbejde med, lød kritikken.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Ikke umiddelbart en besked, der lægger op til samarbejde, men det er hvad Teslas stifter og topchef Elon Musk nu forudser mellem de to selskaber.

"Hvis du ser to eller tre år frem, vil jeg ikke blive overrasket, hvis der er indgået en stor aftale mellem Toyota og Tesla," sagde Musk forleden ved et visit i Tokyo ifølge Bloomberg.

Kæmpefabrik undervejs

Toyota og Tesla har samarbejdet tidligere om RAV4 EV, der blev lanceret for to år siden, men har vist sig som lidt af et flop med kun 2.000 solgte eksemplarer.

Ifølge Bloomberg kurtiserer Elon Musk også japanske Panasonic, som han vil have med som investor i Teslas amerikanske gigantfabrik, som ventes at koste omkring 30 mia. kr. at opføre.

Panasonic er i forvejen partner på fabrikken.

Tesla sætter japansk strøm til giga-fabrik

Tesla melder sig ind i kampen om selvkørende biler

Kasino-stat skal huse Teslas batterifabrik

Nordjyder gør Danmark Tesla-klar

Her er konkurrenternes modtræk til Teslas elsucces

"Med det nuværende teknologi-niveau, er det nødvendigt at opfinde et Nobelprisvindende batteri," sagde Mitsuhisa Kato, Toyota-direktør for forskning og udvikling, i juni. | Foto: Toyota

"Med det nuværende teknologi-niveau, er det nødvendigt at opfinde et Nobelprisvindende batteri," sagde Mitsuhisa Kato, Toyota-direktør for forskning og udvikling, i juni. Foto: Toyota

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs