EnergiWatch

Avis: Kinesisk leverandør føler sig misbrugt af Danske Solhaver

Det store og omstridte solcelleprojekt Danske Solhaver er kommet i ny modvind, efter at den kinesiske leverandør har beskyldt folkene bag projektet for at misbruge selskabet for at få offentlig støtte.

Foto: Falck Renewables

Den tidligere våbensmugler Niels Holck og hans forretningspartner Mikkel Palsby har misbrugt den kinesiske solcelleproducent Jinko Solar for at opnå statsstøtte til sit solcelleprojekt Danske Solhaver.

Det mener det kinesiske selskskab selv, skriver Børsen, som har set en fortrolig korrespondance med Jinko.

Avisen skriver, at det har fremgået af salgsprospektet for ejerandelene i solprojektet, at der er indgået en bindende aftale med Jinko Solar, som kan bruges i forbindelse med at søge offentlig støtte til projektet. Men den kinesiske solcelleproducent afviser, at der findes en aftale med Niels Holcks selskab Viridis om levering af solceller for ca. 630 mio. kr.

"Før vi kan kommentere noget som helst offentligt, bliver vi nødt til at få afklaret det internt mellem os og Viridis," udtaler Jinkos europadirektør Frank Niendorf til Børsen. De 475 planlagte solcelleparker i 61 kommuner vurderes i alt at kunne opnå 1,2 mia. kr. i statsstøtte.

Kæmpe solprojekt i nye problemer

Usikkert dansk solprojekt med mulig trumf i baghånden

Enormt dansk solprojekt i modvind

Støtteparti vil skære støtte til biomasse og biogas

Nyt solcelleprojekt kan sprænge støtteordning

Mere fra EnergiWatch

Semco får ny finansdirektør

Den maritime ingeniørvirksomhed Semco Maritime skifter ud i direktionen og får ny finansdirektør. Den nuværende CFO Jørgen Devantier Gade går på pension.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs