NKT-rival ramt af problemer

Amerikanske General Cable havde tre store udfordringer i første kvartal.
AF RITZAU FINANS

Amerikanske General Cable, der er konkurrent til NKT Cables på det europæiske marked samt markedet for søkabler, kom ud af første kvartal med et underskud på 237,1 mio. dollar.

Justeret for engangsforhold var der dog tale om en positiv indtjening på 27 mio. dollar. Til sammenligning havde selskabet i marts nedjusteret forventningerne til kvartalets omsætning til en indtjening på 17-27 mio. dollar.

"Vi forventede en sløv sæsonmæssig start på året, men usikkerhed i Venezuela, det ekstreme vintervejr i Nordamerika og faldende kobberpriser havde havde udpræget påvirkning på vores første kvartalsresultater. Vi manøvrerer igennem disse udfordringer, da vi genererede en justeret operationel indtjening i den øvre ende af vores reviderede prognose for første kvartal," siger selskabets administrerende direktør Gregory B. Kenny i regnskabet for første kvartal.

Kabelkontrakter på plads til Horns Rev 3

Nedjusteringen i marts var netop begrundet af Venezuela, vejret i Nordamerika og de lavere kobberpriser, og det sænkede indtjeningsprognosen for første kvartal fra 30-45 mio. dollar.

Det justerede resultat per aktie, EPS, for første kvartal er opgjort til minus 5 cent, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et minus på 9 cent. General Cable venter i andet kvartal et resultat på 45-60 mio. dollar svarende til en EPS på 20-40 cent. Analytikernes estimat for andet kvartal et et EPS på 51 cent.

NKT angriber karteldom

Italiensk NKT-konkurrent havde et skidt 2013

NKT: Vækst trods svære markedsforhold

Amerikansk NKT-konkurrent overrasker positivt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også