Amerikansk NKT-konkurrent overrasker positivt

Fjerde kvartal endte langt bedre for amerkanske General Cable end ventet. Forretningen inden for søkabler i Europa hjælper til at løfte resultatet.
Foto: NKT
Foto: NKT

Amerikanske General Cable, der er konkurrent til NKT Cables på det europæiske marked samt markedet for søkabler, overraskede positivt på såvel omsætning som indtjening i fjerde kvartal sidste år.

Omsætningen var i sidste kvartal af 2013 på 1,66 mia. dollar, hvilket blev omsat til et justeret resultat per aktie på 36 cent - lidt over konsensus om henholdsvis 1,55 mia. dollar og 29 cent ifølge Bloomberg News.

"Vi er glade for at kunne rapportere om et stærkt fjerde kvartal, hvor den justerede driftsindtjening i Nordamerika og resten af verden overgik vores forventninger," udtaler topchef Gregory B. Kenny.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Omsætningen steg i fjerde kvartal 7 pct. i forhold til fjerde kvartal 2012 målt ved justerede metalpriser - en fremgang, som især forklares med en god udvikling i turnkeyprojekt-forretningen for søkabler i Europa.

I Europa og Middelhavsregionen meldes om et volumenfald på 6 pct. fra fjerde kvartal 2012, der dog udgør et vanskeligt sammenligningsgrundlag, da afskibningerne til energiselskaberne var stærk. Sammenlignet med tredje kvartal 2013 udviklede volumenerne sig fladt.

I 2014 venter General Cable under forudsætning af relativt stabile kobberpriser en justeret driftsindtjening på 260-320 mio. dollar og en lav etcifret vækst i volumenerne. Første kvartal ventes at byde på en justeret indtjening per aktie på mellem 5 cent og 22 cent og en justeret driftsindtjening på 30-45 mio. dollar.

Franskmænd vinder Gode Wind-ordre

NKT tager første skridt mod stor ordre

Stort underskud hos NKT-konkurrent

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter