EnergiWatch

NKT modtager stor kartelbøde

Den danske kabelproducent har indgået i et kartel med ti andre fabrikanter, mener EU, der sender en bøde på 30 mio. kr. mod NKT.

Foto: NKT

NKT er en blandt 11 kabelproducenter, der kan se frem til en bøde fra EU-Kommissionen for at have ageret som et kartel.

Samlet er bøderegnen på 301,6 mio. euro, hvor NKT slipper med at skulle betale 3,9 mio. euro, svarende til ca. 29 mio. kr., mens Nexans og Prysmian får de klart største bøder på henholdsvis 70,7 og 104,6 mio. euro.

"EU-Kommissionen har vurderet, at 11 producenter af undergrunds og undervands HV-kabler opererede som et kartel og har pålagt bøder på samlet 301,6 mio. euro," skriver EU-Kommissionen.

Fra 1999 og fremefter og i næsten 10 år delte disse selskaber markeder og allokerede kunder imellem dem på et næsten globalt plan, konkluderer kommissionen.

"Disse selskaber vidste udmærket, at det, de gjorde, var ulovligt. Det er derfor, at de har handlet forsigtigt og under stor diskretion. På trods af det og gennem fælles indsats af flere konkurrencemyndigheder rundt i verden, har vi afsløret deres konkurrencebegrænsende aftaler og bragt dem til ophør," siger Joaquin Almunia, konkurrencekommissær i EU.

Kabelkontrakter på plads til Horns Rev 3

NKT-rival vinder ordre på USA's første offshorepark

Amerikansk kabelfirma nedjusterer forventninger

NKT: Spirende optimisme i søkabler

Karteldømt nordisk elbørs: Vi tænkte slet ikke i konkurrence

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs