NKT angriber karteldom

Kabelkæmpen NKT vil ikke acceptere, at selskabet har modtaget en bøde på 30 mio. kr. for kartelvirksomhed. Vi anker, siger direktør.
AF RITZAU FINANS

NKT vil ikke acceptere dommen fra EU-Kommissionen og en bøde på 3,9 mio. euro for deltagelse i et kartelsamarbejde med en række andre kabelproducenter. Selskabet vil anke afgørelsen, oplyser topchef Michael Hedegaard Lyng til Ritzau Finans.

"Vi er uenige i den afgørelse, som ligger fra EU-Kommissionens side. Vi kan simpelthen ikke leve med den afgørelse, og derfor vil vi også forberede en anke af sagen, det er meget klart. Vi har nogle fuldstændigt klare regler for, hvordan vi agerer inden for det her, og vi har ikke medvirket i nogen former for karteller," siger Michael Hedegaard Lyng.

Samlet har EU-Kommissionen tildelt bøder i sagen på 301,6 mio. euro, der er fordelt ud til 11 selskaber. De største bøder er tilfaldet franske Nexans og italienske Prysmian, der har fået bøder på henholdsvis 70,7 og 104,6 mio. euro.

"Det kommer som en overraskelse, at vi bliver omfattet af det, om end vi jo også tydeligvis er en meget lille spiller og en meget lille fisk i det her, når man kigger på bødens størrelse. Nu må vi have domstolen ind over at se, om de ser på det med samme briller, som den administrative del af EU har gjort. Vi er i hvert fald lodret uenige," siger NKT-chefen.

Afgørelsen fra EU-Kommissionen kommer efter flere års behandling, der startede i januar 2009 med uanmeldte inspektioner hos de mistænkte deltagere i kartelsamarbejdet.

"Vores holdning og argumentation har været meget klar hele vejen igennem, og der er ikke kommet noget frem, som skulle få os til at få en anden holdning til sagen," siger Michael Hedegaard Lyng.

NKT havde ikke på forhånd reserveret et beløb til dækning af en bøden.

"Det har vi ikke gjort, fordi vi har ikke deltaget i nogen form for kartel, og derfor mente vi heller ikke, at vi skulle hensætte noget," siger Michael Hedegaard Lyng.

NKT modtager stor kartelbøde

Kabelkontrakter på plads til Horns Rev 3

Amerikansk kabelfirma nedjusterer forventninger

NKT-rival vinder ordre på USA's første offshorepark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs