Industrisværvægtere i fælles energisatsning

Danmarks fire store cleantech-firmaer - Rockwool, Velux, Danfoss og Grundfos- laver nyt samarbejde, der skal sætte yderligere skub i energimoderniseringen af danske boliger.
Foto: Dansk Energi
Foto: Dansk Energi
AF RITZAU FINANS

Rockwool, Velux, Danfoss og Grundfos vil ikke længere vente på politikernes vilje til at sætte gang i renoveringen af energislugende parcelhuse. Nu går de sammen om at udbyde et nyt koncept for at sætte skub i den hensygnende europæiske byggebranche.

Det skriver Børsen.

"I Danmark har der aldrig været givet så få byggetilladelser som sidste år, og mange har forladt byggebranchen. Der er stort behov for at få gang i byggeriet igen, der ligger stille i mange europæiske lande," siger direktør og medejer i Rockwool, Thomas Kähler, til avisen.

Konceptet er en ny organisation med navnet Better Home, som skal udvikle færdige koncepter for, hvordan parcelhuse kan renoveres og moderniseres, så sparede udgifter over nogle år kan betale gildet. Beregninger fra EU viser, at der i EU frem mod 2020 årligt kan spares 100-175 mia. kr. med energirenoveringer.

Better Home skal afprøves i Danmark, før det rulles ud internationalt, og det er ligeledes intentionen, at det på sigt skal omfatte andre bygningstyper som hoteller og industribygninger.

Foto: Dansk Energi
Foto: Dansk Energi
 

På billedet ses Thomas Kâhler, Managing Director, Rockwool A/S, Søren Ø. Sørensen, Koncerndirektør, Grundfos, Glenn Kristiansen, Marketingdirektør, Danfoss. Michael K. Rasmussen, Marketingdirektør, VELUX, under gårsdagens reception for samarbejdet.

Stor Danfoss-satsning med første underskud nogensinde

Vindueskæmpe på svageste niveau i fem år

"Jeg har ikke gået rundt med en adm. direktør i maven"

Danfoss: Nye ansættelser på standby

Milliardsats slår fejl for Velux

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud