EnergiWatch

Stor Danfoss-satsning med første underskud nogensinde

Det tyske solfirma SMA Solar - som Danfoss for nylig købte 20 pct. af for mere end to mia. kr. - kommer ud af 2013 med et rædsomt resultat. 

I slutningen af februar indgik Danfoss et stort strategisk partnerskab med tyske SMA Solar, der laver solcelleinvertere. Danfoss overtager 20 pct. af aktierne i SMA for ikke mindre end 2,3 mia. kr. og sender samtidig sin egen solar inverter-forretning over til tyskerne med det formål sammen at være markedsledende på området, opnå skalafordele og hidsige vækstrater. 

Danfoss' investering i det tyske solfirma SMA Solar er efter planen først afsluttet i tredje kvartal af 2014, og selv om investeringen er langsigtet, så må dagens regnskab fra tyskerne alligevel være trist læsning for det danske cleantechselskab.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Energinet skal finscreene havmiljø for 6 GW havvind

Energinet er blevet pålagt af Energistyrelsen at igangsætte forundersøgelser for i alt 6 GW havvind samt for ny placering af Hesselø Havvindmøllepark. Derudover skal Energinet forberede etablering af nettilslutningspunkter på land.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs