EnergiWatch

Tesla får ekstra brandbeskyttelse

Tredelt skjold under Tesla Model S skal beskytte batteriet i tilfælde af ulykker.

Foto: Tesla

Den administrerende direktør og bestyrelsesformand Elon Musk har længe betegnet den negative omtale som urimelig. Men nu vælger elbilproducenten Tesla alligevel at give sin Model S en bedre beskyttelse af batteriet.

Det sker efter to brande, som ellers har givet den højt profilerede elbil negativ omtale verden over. Nu vil vi give ejerne ro i sindet.

Derfor har Tesla nu besluttet, at montere ekstra beskyttelsesplader i aluminium og titanium under bunden af bilen for at give batteriet bedre beskyttelse.

Ekstreme omstændigheder

"Omstændighederne omkring de to brande i 2013 var ekstremt usædvanlige, men uheldigvis har brandene medført flere overskrifter end de 200.000 bilbrande, der også skete i Nordamerika i fjor. I begge tilfælde kunne førerne selv forlade bilen, inden branden var brudt ud," skriver Elon Musk på Teslas hjemmeside.

Det sker med en tilføjelse om, at selv om føreren havde været i bilen, da branden brød ud, og selv om brandvæsenet endnu ikke var nået frem, ville føreren alligevel være beskyttet af en "brandmur" af stål og keramik mellem batteriet og kabinen.

"Men for at give ejerne ro i sindet har vi besluttet, at risikoen skal sættes ned til 0. Alle nye Tesla Model S vil derfor få monteret et tredelt skjold under bunden. Det skal beskytte batteriet mod genstande, der måtte ligge på vejbanen," forklarer Elon Musk.

Test på den hårde måde

Han tilføjer, at alle eksisterende Model S-biler vil få eftermonteret beskyttelsesskjoldet uden beregning. Enten ved at ejerne bestiller tid til det eller får det gennemført ved næste serviceeftersyn.

Beskyttelsespladerne er fremstillet i særlig hærdet aluminium og titanium, og ifølge direktøren er de blevet testet på alle udfordrende måder.

"Vi mener, at vi har efterprøvet de værst tænkelig situationer med genstande på kørebanen. Det gælder bl.a. hærdede stålelementer, ja selv et stålspyd," forklarer Elon Musk.

Tesla i vild fremgang

Tesla: Tyske myndigheder frikender elbil for brande

Tesla i Twitter-krig mod George Clooney

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs