Dantherm med regnskab i den lave ende

Luftbehandlingsfirmaet Dantherm lander et overskud for 2013 på fem mio. kr, hvilket kun lige indfrier de justerede forventninger.
Foto: Dantherm
Foto: Dantherm
RITZAU FINANS

Dantherm, der laver anlæg til industriel luftbehandling, nåede akkurat at indfri de nedjusterede forventninger til 2013, som blev annonceret i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Driften viser et overskud på 5,2 mio. kr., hvilket er i den nedre ende af det senest offentliggjorte resultatskøn på 5-10 mio. kr. I forhold til samme periode sidste år er der tale om en forbedring fra et underskud på 6,2 mio. kr.

Omsætningen faldt ifølge årsregnskabet til 481,5 mio. kr. fra 482,1 mio. kr. og ligger under det seneste skøn om en omsætning på omkring 500 mio. kr.

Det er især salget til televirksomhederne, som har skuffet.

"Målet om vækst i salget til Telecom netværksoperatørerne har vi ikke nået. Hovedårsagen er, at større projekter er blevet udskudt, og at processen omkring testinstallationer, og dermed validering af energibesparelser, har taget længere tid end forventet, men med gode resultater," oplyser ledelsen i regnskabet.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Samtidig har udviklingen i det associerede selskab Dantherm Power ikke levet op til forventningerne. På grund af en nedskrivning belaster Dantherm Power resultatet med 18,5 mio. kr., og medvirker til et samlet underskud på bundlinjen på 28 mio. kr.

For 2014 venter Dantherm en omsætning på 500-525 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 10-15 mio. kr.

Af regnskabet fremgår det også, at Dantherm, der i efteråret modtog en henvendelse fra en interesseret køber, fortsætter arbejdet med en strategisk analyse af sine muligheder.

Men inden for den første del af i år vil Dantherm afslutte den proces og fortælle om sine fremtidsplaner.

"Status er, at den strategiske analyse pågår, og at vi vil informere om resultatet af analysen, når dette foreligger forventeligt i første halvår af 2014," skriver Dantherm i regnskabet.

Den strategiske analyse skal gøre klart, hvordan Dantherm bedst realiserer sit vækstpotentiale og skaber varige forbedringer.

Dantherm: Analyse af bejleri trækker ud

Dantherm kan stadig ikke holde varmen

Dantherm overvejer muligheder efter bejleri

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs