EnergiWatch

Tidligere Siemens-topchef hyret af russisk mangemiliardær

Peter Löscher skal pleje den russiske mange-milliardær Viktor Vekselbergs interesser i Sulzer.

Den detroniserede Siemens-topchef Peter Löscher skal pleje den russiske mange-milliardær Viktor Vekselbergs interesser i den schweiziske industrikoncern Sulzer, som torsdag foreslog tyskeren indvalgt som bestyrelsesformand på den kommende generalforsamling 20. marts.

Tidligere på ugen kom det frem, at Peter Löscher kommer ind i ledelsen af Renova Management, som er Viktor Vekselbergs holdingselskab og i øvrig ejer 32 pct. af aktierne i Sulzer og desuden 44 pct. i en anden schweiziske virksomhed, OC Oerlikon.

Vekselberg, der med en formue på 15 mia. dollar ifølge Bloomberg er verdens 62. rigeste, har desuden hentet den tidligere Deutsche Bank-topchef Josef Ackermann ind i bestyrelsen hos Renova Management, men han fortsætter dog selv i formandsstolen.

Siemens-topchef tager opsigtsvækkende afsked

Siemens: Overskud bedre end ventet

Her er Siemensbossens sol- og kabelmareridt

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Ørsted melder afbud til udbud

Ganske atypisk afviser den danske markedsleder offentligt at byde byde på 3 GW havvind i Taiwan på grund af dårlige rammevilkår. Den grønne omstilling visner, hvis udviklere bygger uøkonomiske projekter, konstaterer topchef.

RWE styrker sig med milliardopkøb i USA

Det tyske energiselskab RWE har placeret sig som fjerdestørste aktør inden for vedvarende energi på det amerikanske marked efter overtagelsen af energiforretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs