EnergiWatch

Apple lurer på opkøb af Tesla Motors

Den amerikanske it-gigant er angiveligt interesseret i at overtage verdens mest kendte elbilsproducent.

Foto: Tesla

Apples chef for overtagelser og fusioner, Adrian Perica, skulle angiveligt have holdt flere møder med Tesla Motors' direktør, Elon Musk, med tanke på at opkøbe den amerikanske elbilproducent.

Det skriver den amerikanske avis San Francisco Chronicle.

Apple går ifølge avisen med planer om at udvide forretningen til helt andre områder end hidtil. Det er i hvert fald den historie, som en anonym kilde fortæller til San Francisco Chronicle.

Apples Adrian Perica skulle ved flere lejligheder sidste forår have mødtes med Elon Munk. En talskvinde fra Tesla har afvist at kommentere historien, mens Apple ikke har besvaret avisens henvendelse.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Selv om der ikke er bekræftet noget, virker en udvidelse af forretningen ifølge en analytiker som et meget logisk skridt for Apple.

"Apple er i stigende grad afhængig af nye produkter for at blusse væksten op igen. Det har brug for den næste store ting," siger Bill Kreher, en analytiker ved Edward Jones Investment i St. Louis.

Muligheden for et opkøb er allerede tidligere blevet nævnt. En tysk bankanalytiker skabte en del medieopmærksomhed, da han i oktober sidste år skrev et åbent brev til Apples administrerende direktør, Tim Cook, hvor han opfordrede Apple til at købe Tesla Motors.

"Jeg ved, det er radikalt og potentielt transformativt, men dette vil radikalt ændre Apples vækstprofil," skrev Adnaan Ahmed dengang.

Analytikere siger til San Francisco Chronicle, at det er uklart, hvad Tesla vil få ud af et opkøb.

Danskskabt hybridbil opkøbes af reservedelsgigant

Tesla spurter fra luksusbilerne

Folkevogn sender "ultra-let" hybrid på markedet

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs