EnergiWatch

Rockwool: Sydeuropa er på vej tilbage

Stenuldsproducenten Rockwool leverede en stærk indtjening i tredje kvartal, blandt andet som følge af forbedringer på flere af de større europæiske markeder.

Der er så småt forbedringer på vej for isoleringsmarkedet i Sydeuropa. Det afslørede Gilles Maria, finansdirektør hos Rockwool, på en telekonference efter regnskabet for tredje kvartal sent onsdag.

"Sydeuropa ser ud til at være tilbage. Det betyder ikke heftig vækst, men der begynder at komme gang i nogle nye projekter igen. Italien bliver blandt andet bedre og bedre, sagde finansdirektøren.

Analytiker: Rockwool kan trumfe opjustering

Mens Sydeuropa var pænt i tredje kvartal, hvor også store markeder som Tyskland og Frankrig udviklede sig godt, er der stadig mere tvivl om det hollandske og det britiske marked.

"Storbritannien er stadig lidt af et spørgsmålstegn for os, og Holland er heller ikke rigtig i bedring, sagde Gilles Maria.

Kuld i øst godt nyt

I Østeuropa havde Rockwool ligeledes et godt tredje kvartal, og her var særligt Rusland, der for år tilbage ellers var lidt af et problembarn for stenuldsproducenten, en af de særligt gode drenge i klassen. Blandt andet på grund af meget lave temperaturer i det store østeuropæiske land.

Rockwool opjusterer

"Vi er inde i en meget kold sæson i Rusland lige nu, så en meget stor del af alle vores aktiviteter er i gang lige nu, sagde Gilles Maria om det russiske marked på onsdagens telekonference.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs