Analytiker: Rockwool kan trumfe opjustering

Rockwool har netop opjusteret for hele året efter stærke tal for tredje kvartal. Isoleringskoncernen kan dog meget vel ende med at overgå de forventninger, siger Sydbank-analytiker.
AF RITZAU FINANS

Stenuldsproducenten Rockwool leverede en stærk indtjening i tredje kvartal, som var med til at sikre, at selskabet kunne opjustere sine forventninger til 2013's samlede resultat.

Rockwool venter nu et nettoresultat for hele året på 800 mio. kr. mod tidligere ventet 700-750 mio. kr., og det tal kan endda meget vel overgås, hvis isoleringskoncernen kan fortsætte sit indtjeningsmomentum.

Det mener Søren Løntoft Hansen, der er Rockwool-analytiker hos Sydbank.

"Omsætningsmæssigt var regnskabet til den svage side, og den negative valutaeffekt slår hårdere igennem, end jeg umiddelbart havde regnet med. Det bliver der til gengæld mere end kompenseret for ved en stærk indtjeningskraft og
bedre end ventet indtjening. Det kommer sig af mere stabile markedsforhold på flere af de store markeder som eksempelvis Tyskland og også en flot udvikling i Nordamerika," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Det seneste års prisstigninger fra Rockwool slår også igennem på indtjeningen, ligesom man nyder godt af lavere kokspriser. Hvis den her indtjeningskraft kan fortsætte resten af året, kan Rockwool også meget vel overgå de nye resultatforventninger," mener analytikeren.

Analytikerne ventede da også allerede inden regnskabet for tredje kvartal et noget højere resultat end Rockwool selv. Konsensus inden regnskabet var således et overskud på 814 mio. kr. i 2013 på baggrund af en omsætning på 15.096 mio. kr., viser estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Rockwools egne forventninger til 2013's omsætning er fastholdt på et "lidt højere" niveau end i 2012, hvor omsætningen blev 14.664 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter