Sløjt salg sænker Dantherms forventninger

Køleselskabet Dantherm havde et sløjt tredje kvartal og nedjusterer for hele året. Selskabet forudser dog mere aktivitet resten af året.
Foto: Dantherm
Foto: Dantherm
RITZAU FINANS OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Dantherm, der laver luftbehandlingsanlæg, gav underskud i tredje kvartal, der samtidig bød på et fald i omsætningen. Forventningerne til hele året bliver nedjusteret.

Omsætningen faldt i tredje kvartal til 116,6 mio. kr. fra 131,4 mio. kr. i samme periode sidse år mens driftsresultatet, EBIT, blev et underskud på 0,4 mio. kr. mod et overskud på 5,7 mio. kr. i tredje kvartal 2012.

"De første tre kvartaler blev svagere end forventet som følge af lavere salg inden for HVAC ( luftbehandlingsanlæg til netværksoperatører, red,) forretningsområdet mobil varme og køl, der havde højt salg i 2012, og udskydelse af Telecom netværksoperatørprojekter i både Europa og Kina,” lyder det fra ledelsen i regnskabsmeddelsen.

"Med ordrebeholdningen til fjerde kvartal ser vi betydelig højere aktivitet resten af året, således at både omsætning og driftsindtjening i 2013 forventes at blive bedre end i 2012," lyder det videre.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Før og efter skat tabte Dantherm 4,1 mio. kr. mod et plus på 1,8 mio. kr. i samme periode 2012. Dermed er underskuddet for året første ni måneder på 9,5 mio. kr.

Dantherm nedjusterer forventningerne på grund af udskudte projekter hos operatørerne af telenettet.

Dantherm venter nu en omsætning i niveauet 500 mio. kr. og et driftsresultat, EBIT, på 5-10 mio. kr. De tidligere forventninger lød på en omsætning på 525-550 mio. kr. og et driftsresultat på 15-20 mio. kr.

Salget af luftbehandlingsanlæg til netværksoperatører lå i de første tre kvartaler 13 pct. lavere end i samme periode sidste år for selskabet. Der er udskudt projekter i både Europa og Kina, oplyser Dantherm.

Samtidig nævner ledelsen i kvartalsrengkskabet også som tidligere udmeldt, at selskabet har modtaget en uopfordret interesseindikation fra en mulig køber af virksomheden. Bestyrelsen har besluttet at iværksætte en analyse "med henblik på bedst muligt at kunne vurdere denne henvendelse," lyder det i regnskabsmeddelelsen.

Ugebrev: Dantherm kan falde trods købsrygter

Dantherm overvejer muligheder efter bejleri

Dantherm kan stadig ikke holde varmen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter