Ugebrev: Dantherm kan falde trods købsrygter

Klimastyringskoncernen Dantherm har fået et købstilbud og kigger nærmere på det. Det giver ifølge Aktieugebrevet nogle muligheder.
Foto: Dantherm
Foto: Dantherm
/ritzau/FINANS

16. oktober meddelte selskabet fondsbørsen, at en uopfordret henvendelse om køb af virksomheden har ført til, at man med assistance fra Handelsbanken har igangsat en analyse af de strukturelle muligheder.

Den indre værdi er ifølge halvårsregnskabet fra august på 15,30 kr. per aktie. Aktien lukkede fredag i 17,50 kr.

"Det er et udmærket sted at starte en værdiansættelse - ikke mindst fordi de seneste år har været præget af massive frasalg og nedskrivninger, samtidig med at bankerne har holdt koncernen i kort snor," skriver ugebrevet, der fremhæver, at Dantherm i flere år været dårlige til at tjene penge.

Dantherm overvejer muligheder efter bejleri

På den baggrund ser ugebrevet, at en industriel køber vil kunne se ganske betydelige synergier i en omsætning på mere end 500 mio. kr. - endda på et marked med vækstforventninger.

Et andet forhold, der fremhæves, er at der måske er skjulte værdier i det tidligere datterselskab Dantherm Power, der producerer nødstrømsanlæg baseret på brændselsceller.

"Vi ved, at Dantherms nuværende ejerandel på 38,7 pct. er bogført til 50.000 kr. i årsregnskabet, men vi ved også, at den kinesiske partner Azure indskød 2 mio. dollar for en 10 pct. ejerandel så sent som i marts i år," anfører ugebrevet.

Tages dette som en rettesnor værdiansættes Dantherms andel til ca. 7,75 mio. dollar (42 mio. kr.).

"Dermed ligger der en reserve på næsten 6 kr. per aktie gemt her, og medregnes den krydser indre værdi 20 kr. per aktie," understreger ugebrevet.

Et andet forhold, der vurderes at være vigtigt, er, at Dantherms bankaftale udløber 1. maj næste år.

Derfor vil bankerne givetvis også have en vigtig rolle i forhandlingerne, vurderer Aktieugebrevet.

Dantherm kan stadig ikke holde varmen

Ugebrevet fremhæver, at det er behæftet med en vis risiko at spekulere i en overtagelse af et børsnoteret selskab.

"Da vi ved fra bestyrelsesformandens udtalelse, at ”analysen vil tage måneder” og ”at den ikke vil være færdiggjort i år”, forventer vi, at aktiekursen vil sive det næste stykke tid efterhånden som nyhedens interesse ebber ud," skriver ugebrevet, der på den baggrund anbefaler, at den tålmodige investor sidder klar til at købe aktien i niveauet 15-16 kr.

På det niveau skønnes downsiden på dette niveau at være begrænset.

"En aggressiv investor køber allerede aktien nu for at være sikker på at være med på en eventuel rygtebaseret optur allerede tidligt i forløbet, eller i forventning om, at selskabet allerede ved fremlæggelsen af 3. kvartalsregnskabet vil begynde at pynte sig og gøre sig salgbar," vurderes det.

Ugebrevet forudser, at aktien kan stige til 20 kr., der er ugebrevets kursmål, eller højere "efterhånden som rygtestrømmen (og eventuelle børsmeddelelser) tager til i takt med, at undersøgelserne nærmer sig afslutningen i begyndelsen af det nye år".

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs