EnergiWatch

Tyskland satser på brintbiler

Seks selskaber går sammen om at etablere 400 tankstationer.

Foto: Ole Lind

Frem mod 2023 vil seks tyske selskaber investere 350 mio. euro - 2,6 mia. kr. - i et få etableret et landsdækkende netværk med 400 tankstationer til brintbiler. I dag er der 15 af de stationer i landet.

Bag planerne står H2 Mobility. Det er bilproducenten Daimler, hvor Mercedes-Benz allerede har erfaring med brintbiler, sammen med gasselskaberne Air Liquide og Linde samt olieselskaberne Shell, Total, OMV.

GM og Honda fletter fingre om nye brintbiler 

100 stationer om fire år

I første omgang satser samarbejdsparterne på, at der om fire år skal være 100 brint-tankstationer til rådighed i Tyskland. Anlægsarbejdet skal begynde næste år. De 400 tankstationer overgår ifølge Automobilwoche.de det nuværende antal af traditionelle tankstationer langs de tyske motorveje.

Daimler-koncernen har siden 1994 brugt mere end 1 mia. euro på at udvikle brintbiler, og nu samarbejder Daimler med Nissan og Ford om at udvikle brændselscellebilerne. Den første model skal efter planerne være klar i 2017.

Toyota har planer om en brintbil allerede i 2015. Også Hyundai, Kia og Honda arbejder med brintbiler.

Tesla laver bil med autopilot 

Nu skal det være

"Brint er det mest almindelige element i universet, men tankstationer til dette miljøvenlige brændstof er stadig en mangelvare. Det vil vi ændre på med H2 Mobility-samarbejdet.

Trin for trin vil vi udbygge et netværk, så der i 2023 vil være flere brint-tankstationer i Tyskland, end der i dag er traditionelle tankstationer langs motorvejene," siger Daimlers forsknings- og udviklingschef Thomas Weber.

Hos gasselskabet Linde giver den administrerende direktør, Wolfgang Reitzle, udtryk for, at tiden nu er til at udbrede brint-tankstationerne til hele Tyskland.

"Linde har været en af pionererne inden for udviklingen af brintteknologi, og især når det drejer sig om serieproduktion af tankstationer til brint, har vi de seneste år gjort store fremskridt," hedder det fra direktøren i en pressemeddelelse udsendt af Daimler.

Hovedstadens hospitalsansatte skal køre i elbiler 

Berlin har den største

Olieselskabet Shell har gjort sig erfaringer med brint som drivmiddel både i Tyskland og i Californien i USA. I Tyskland gælder det bl.a. verdens største tankstation for brint i Berlin.

"Derfor vil vil også spille en hovedrolle i udviklingen af det kommende netværk," siger den administrerende direktør for Shell i Tyskland, Peter Blauwhoff.

Eltaxier skal bekæmpe smog 

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs