Eltaxier skal bekæmpe smog

De kinesiske myndigheder vil nu sætte skub i udbredelsen af elektriske taxier. Der sker for at bekæmpe byens smog, der denne sommer er værre end nogen siden før.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Fremover er der en  - om ikke stor - så dog rimelig sandsynlighed for, at man får en tur i en elbil, når man prajer en taxa i Kinas hovedstad Beijing. I et nyt mål slår Beijings bystyre nemlig fast, at der ved årets udgang skal være mindst 1000 elektriske taxier i byen ved udgangen af 2013.

Hidtil har elektriske taxier i Beijing ellers kun været på et eksperimenterende plan, men fremover skal bilerne være et kommercielt alternativ til de almindelige taxier i byen, der kører på enten benzin eller naturgas.

GM dumper priser på prestige el-bil

Den pludselige forkærlighed for elektriske taxier skyldes den varme sommer og de massive problemer med smog, det har medført i millionbyen. Beijing har oplevet rekordhøje forekomster af smog denne sommer, hvilket har præget nyhedsbilledet i byen og ført til omfattende protester fra befolkningen. Ved at udskifte en stor del af taxiflåden i byen med elbiler, håber myndighederne på at skabe en bare lidt bedre luftkvalitet.

Norsk elbilsfirma i dansk dødskamp

En dråbe i havet

Om elbilerne formår at gøre noget ved luftkvaliteten, er dog et åbent spørgsmål. Sidste år blev der solgt 580.000 nye biler i Beijing og 700.000 brugte biler - så de 1000 elektriske taxier udgør en minimal del af byens samlede trafik. Ikke engang i byens flåde af taxier vil de mange elbiler fylde meget - det anslås, at der kører cirka 66000 taxier i Beijing.

Elektriske taxier i Beijing modtager et årligt driftstilskud på omkring 3000 yuan - cirka 2700 kroner.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også