EnergiWatch

Minister: Gratis parkering skal booste elbil-salg

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) er klar til at ændre lovgivningen, så det igen bliver muligt at parkere sin elbil på offentlige veje kvit og frit. Dansk Elbil Komité forventer, at den gratis parkering vil sætte gang i et ellers skrantende elbil-salg.

Foto: Clever

Hvis grøn samvittighed og en mindre støjende bil ikke er nok til at overbevise potentielle bilkøbere om at skifte benzinslugeren ud med en elbil, må der andre midler til. Det mener den nye transportminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Det kunne blandt andet være at tilbyde gratis parkering. Idéen er en del af et ændringsforslag til loven om offentlige veje, som ministeren håber at kunne få politisk opbakning til inden længe.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs