EnergiWatch

Prisfald på elbil går uden om Danmark

Opel Ampera bliver meget billigere i Europa. Danskere må vente på omlægning af afgifterne.

Foto: Opel

I 2012 var den "Årets bil" i både Danmark og i Europa. Men udmærkelsen har ikke kunne give Opel Ampera en plads på salgslisterne.

På biludstillingen i Frankfurt er den netop blevet hædret med "eCar Award 2013", og samtidig har Opel besluttet, at prisen i Europa skal sættes markant ned med 7.600 euro til 38.300 euro. Det svarer til en pris på 286.000 kr.

Det sker, fordi nye elbiler fra konkurrerende mærker øger konkurrencen.

Hovedstadens hospitalsansatte skal køre i elbiler

Forskere: E.ON's elbilsatsning er ingen gamechanger 

Benzinmotor betyder afgift

Men i Danmark koster Opel Ampera cirka 650.000 kr., fordi den ikke som rene elbiler kan slippe for afgift. Opel Ampera er en såkaldt "elbil med udvidet rækkevidde".

I praksis betyder det, at bilen kan køre cirka 60 km på batteriet, hvorefter en benzinmotor sørger for at generere ny strøm til batteriet. Dermed bliver rækkevidden 500 km. Men benzinmotoren betyder samtidig, at bilen ikke fritages for afgift.

Derfor går prisnedsættelsen uden om Danmark.

Toyota: Hybridbiler har fået gennembrud i Europa

E.ON-chef: Elbilen har stor fremtid i Danmark 

Fortsat for dyr for Danmark

"Vi kunne måske sætte prisen ned til cirka 500.000 kr. Men vi vil stadig ikke kunne sælge den i Danmark. Det vil først kunne lade sig gøre, hvis prisen kommer under 400.000 kr., og derfor har vi besluttet, at vi venter på, at politikerne får lagt den danske registreringsafgift om," fortæller Erik Morsing, der er informationschef for Opel i Danmark.

"Der vil være en masse arbejde forbundet med en prisnedsættelse, og vi har vurderet, at det ikke kan betale sig. Vi vil hellere koncentrere os om de biler, vi kan sælge," tilføjer han.

10 solgt på gule plader

Opel Ampera er stort set kun blevet indregistreret af Opels egne forhandlere.

"Der er solgt cirka 10 på gule plader, hvor et nedslag for brændstofafgift betyder, at bilen kan sælges for cirka 370.000 kr. Til sammenligning er der solgt 3.600 Opel Ampera i Holland, hvor der ikke er afgift på bilen. Derfor afventer vi et politisk udspil," forklarer Erik Morsing.

Tysk energiselskab køber 770 Better Place-ladestandere

Elbilsforkæmper jubler over E.ON's redning 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs