EnergiWatch

Toyota: Hybridbiler har fået gennembrud i Europa

Den japanske gigants salg af hybridbiler i Europa er i stærk fremdrift. ”Vi har ramt vendepunktet,” siger Toyota-chef

Toyota sælger blandt andet hybridbilen Prius C. | Foto: Toyota

Verdens største forhandler af hybridbiler, japanske Toyota, mærker endelig fremgang for biltypen på det europæiske marked.

I 2013 forventer Toyota således, at salget af hybridbiler vil være steget med 65 pct. i Europa, som længe har haltet efter Japan og USA på markedet.

”Vi har ramt vendepunktet og øget salget af hybridbiler meget. I Vesteuropa vil 27 til 30 pct. af vores salg i år være hybridbiler. For hele EU vil tallet være 25 pct.,” siger Didier Leroy, Toyotas præsident i Europa, til Financial Times.

Folk forstår fordelene

Toyota er teknologisk langt fremme i udviklingen af hybridbiler og regnes for en standardbærer på området, hvor man typisk kombinerer en Benzin- eller dieselmotor med en elektrisk for bl.a. at skåne miljøet. 

"For et par år siden var folk bekymrede omkring hybridbilen: Batteriet, udholdenheden og om den var til at stole på. Men nu er der masser hybridbiler på vejen, og folk forstår de store fordele,” siger Didier Leroy.

Han fortæller samtidig, at den europæiske fremgang har været størst i Holland, hvor 65 pct. af Toyotas salg består af hybridbiler.

Tesla-elbil slår Audi og Lexus

Elbilers særstatus giver dyre CO2-reduktioner

Audi satser på hybrid- og gasbiler

Henrik Dam: Fossilfri transport i 2050

Tesla starter europæisk offensiv i Norge 

Tysk energiselskab køber 770 Better Place-ladestandere

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs