EnergiWatch

Henrik Dam: Fossilfri transport i 2050

Danmark skal være fossilfri i 2050, og det kræver, at transportsektoren tager et ansvar. Udvalg skal undersøge, hvordan sektoren gør sig fri af sort energi.

Foto: Clever

Et udvalg skal undersøge, hvordan transportsektoren kan blive fossilfri.

Efter sommerferien vil transportminister Henrik Dam Kristensen (S) nedsætte et udvalg, der skal lægge en plan for, hvordan transportsektoren bliver fri for fossile brændsler i 2050.

"Alle er enige om, at vi skal være uafhængige af fossile brændstoffer. Derfor er der behov for, at vi nu lægger en konkret plan for, hvordan vi når målet," siger Henrik Dam Kristensen til Altinget.dk.

Transportsektoren er et af de områder, hvor der typisk har været bred enighed om, at en grøn omstilling indebærer en række udfordringer.

Elbiler, hybridbiler og brintbiler er alle mulige løsninger på privatbilismens farvel til sort benzin og diesel og goddag til grøn energi, mens en overgang til grøn flytransport og tung transport er forbundet med anderledes vanskelige udfordringer.

Rival satser stort efter Better Place-konkurs 

"Det er ved den tunge transport, at man virkelig har svært ved at se et reelt CO2-neutralt alternativ," siger Susanne Krawack, trafikpolitisk konsulent i Concito, til Altinget.

Planen skal indeholde både langsigtede mål og delmål. Regeringen blev sammen med V, K, LA og DF enige om en grøn trafikaftale i går, som blandt andet indeholder en letbane i hovedstadsområdet.

Elbil-forsinkelse hindrer ikke grøn omstilling 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs